Havasi Gábor nemcsak saját magának, választóinak is hazudik

Havasi Gábor választási programjában külön fejezetet szentel annak, hogyan tenné pezsgővé a kerületet. Programismertető fórumán is elhangzott, hogy Budafok-Tétény jelenleg egy „alvó város”, amit fel kell éleszteni. 
A Momentum politikusának azonban nem volt mindig ilyen problémája a kerülettel. Közösségi oldalán, még a kampány kezdete előtt így mutatta be saját magát: „Havasi Gábor vagyok, mentőápoló, és az ellenzék közös polgármester-jelöltje Budafok-Tétényben. A budafoki mentőállomáson végzett munkám során mélyen megismertem a XXII. kerületet és az itt lakó embereket. Összetartó helyi közösséget, hangulatos utcákat, és egy szerethető, pezsgő kisvárost találtam.” Később bemutatkozó szövegének harmadik mondatát úgy írta át, hogy kihagyta a „pezsgő” szót: „(…) Összetartó helyi közösséget, hangulatos utcákat és egy szerethető kisvárost találtam.” 
Nem nehéz megfejteni, a kampány kellős közepén miért változtatta meg a kerületről alkotott véleményét Havasi Gábor, aki ellenzéki politikusként másképp szemléli a világot, mint amilyen az valójában. Az ellenzék negatív kampányának lényege, hogy mindent rossz színben kell feltüntetni, senkinek nem engedhető meg, hogy pozitívan nyilatkozzon a kerületről, a városvezetésről.

Jelen esetben az ellenzék közös budafok-tétényi polgármester-jelöltjének le kell tagadnia, hogy korábban pezsgő városnak jellemezte kerületünket. Neki is a negatív kampány húrjain kell játszania, még akkor is, ha így hazudni kényszerül. Ami a nagyobb baj, hogy nemcsak saját magának hazudik, hanem a választóknak is!