Home Kezdőlap Havasi Gábort helyretették egy lakossági fórumon

Havasi Gábort helyretették egy lakossági fórumon

Havasi Gábort helyretették egy lakossági fórumon

Egészségügyi fórumot tartott Havasi Gábor, Budafok-Tétény ellenzéki polgármesterjelöltje az Albertfalvai Közösségi Házban, ahol a Momentum politikusa meglehetősen kínos pillanatokat élt át.

Havasi Gábor ezen a fórumon sem hagyta ki kedvenc témáját, miszerint nincs orvos a budafok-tétényi orvosi ügyeleten. Tulajdonképpen egész kampányát erre a hazug mítoszra fűzi fel, figyelmen kívül hagyva, hogy ezt az önkormányzat már többször megcáfolta. Albertfalván is ezzel próbálta polgármester-jelölti imidzsét építeni, azonban a mintegy húszfős hallgatóság nem volt vevő a valótlan állításaira.
– Sajnos egyre súlyosbodik a helyzet. Most már oda jutottunk, hogy orvos hiányában a gépkocsivezetőnek kell egyedül ellátnia a beteget – fogalmazott a politikus. Valószínűleg a mentős sofőrre gondolt, nem egy civil sofőrre, de a drámai hatás kedvéért csak gépkocsivezetőről beszélt továbbra is.
Mintegy megerősítést kérve, az alábbi kérdést tette fel: – Tegye fel a kezét, aki azt szeretné, hogy orvos helyett gépkocsivezető lássa el? Néhány másodpercnyi csend ült a teremre, Havasi Gábor éppen elégedett mosollyal nyugtázta volna ezt, mire megszólalt egy idős férfi: – Hát, ha nincs más, aki ellásson? – nézett körbe maga körül. Néhányan bólogattak, egyetértve, hogy az orvoshiány nem egy kerületi vezetés hibája.
Havasi Gábor gyorsan témát váltott, de a java még hátra volt.
Arról kezdett beszélni, hogy az Inter-Ambulance Zrt. – amely Budafok-Tétényben biztosítja az orvosi ügyeletet – összesen 18 budapesti kerületben és néhány Pest megyei településen szervezi az orvosi ügyeletet. Innentől szó szerint idéznénk Havasi Gábort: „Hallottunk ilyen pletykákat, hogy volt, amikor a 18 orvos helyett 2-3 orvos látta el fél Budapestet és Pest megyét.”
Beszéde végén egy idős hölgy jelentkezett hozzászólásra, aki kikérte magának, hogy egy polgármester-jelölt pletykákon alapuló híreket terjesszen. – Ön összevissza beszél. Hallomásból szerzett véleményét ne ossza meg velünk, hanem komoly tényekkel jöjjön ide – fogalmazott felháborodva. Havasi Gábor nem értette, vagy inkább nem akarta érteni, mit kifogásol az idős hölgy, aki végül nem tudta kifejteni, konkrétan mire gondolt, mert a moderátor belefojtotta a szót.
Csatlakozván a felszólalóhoz, szeretnénk felhívni a Momentum polgármesterjelöltjének figyelmét, hogy nagyon súlyos állítást fogalmazott meg, amit ha nem tud tényszerűen igazolni, csak pletykákra alapozva vádaskodik, akkor nemcsak a rágalmazás, de a rémhírterjesztés büntetőjogi kategóriáit is kimeríti!