Fater beszól – olvasói levelek

2019. 10. 05.

A fater beszól: Havasi egy g….!

Akkor ment föl először igazán a pumpa, amikor ez a mentős gyerek megfuttatta a neten azt a képpárt. Ő, a hős mentős, meg az Erdélyben motorozó Karsay. Hát beszarok, Karsay nem azt csinál szabadidejében, amit akar? Mint bárki? Viszont ez a mentőápoló meg a fizetéséért dolgozott és munkaidőben volt. A mi adónkból, teszem hozzá! Az a gáz, hogy innentől sántít ez a hősszerep és durva visszaélés a mentőszolgálatot mocskos kampányelemként használni. Ez a Havasi egy geci – szűrtem le a lényeget itt a kocsmában úgy félhangosan, a haverok meg tömörültek megbámulni a sunyi polmarketinget. Ha Havasi egy geci, akkor a Karsay egy kemény fasz, hát nézd már, mekkora motorja van, meg milyen a terep – bök a telefonomra az egyik. Ja, emögött irigység bújik a mélyben, a kisfiú már nagyon szeretne apu felnőtt biciklijével tekerni. Hát ki nem várta kiskölyökként, hogy felérje a vázat, na?! – tette fel a kicsit sem költői kérdést a pszicho-izékre fogékony értelmiségi a söre fölött. Hát, persze, ha az emberéletek megmentése a hivatása, ami tényleg ki-bebaszott nemes ügy, akkor csak egy okból akarhat politikai hatalmat – mondja a másik okos: a lóvéra megy, bazmeg! – fejeztük be egyszerre.

——————————————————————-

2019. 10. 07.

A fater beszól: Minket te ne élessz újra! Mi élünk!

Stayin’ Alive szól a Bee Gees-től és Vinnie Jones ritmusra nyomkodja a mellkasom. Ez szokott a rémálmom lenni, mikor kicsit elfáradok és kevesebb a levegő. De arra nem gondoltam sokáig, hogy ennél lehet rémesebb is ez az álom. Mégpedig akkor, ha Havasi ápoló mentőjébe kerülnék hétvégén a Pista néniből kiesve, és akkor nem a régi diszkózenét kéne elviselnem, hanem egy csomó kampánymaszlagot és süket dumát? Meg azt a felsőbbrendű hataloméhséget a szemében? Az infarktus mellé még agyvérzést is kapnék, baszki! Ott helyben! És ma már attól is félnem kéne, hogy míg kidőlve kómázom, a telefonomról letölti az asszonnyal csinált home videónkat is? Szóval, itt van ez az Élesszük újra Budafok-Tétényt! szlogen, amivel a nácitól, komcsin át a libsiig minden összeborult jelölt kampányol. Szerintük halottak vagyunk? Tehetetlen, ájult betegek volnánk? Nem élünk? Hát, nézzetek már körül a kerületben hülyegyerekek! Mi élünk, dolgozunk, jövünk, megyünk, kajálunk, borozunk, vásárolunk, edzünk, gyerekeinket terelgetjük! És szotyizunk meg sörözünk a BMTE rangadóin a Promontor utcai fedett, kivilágított stadionban, ahol a Perlai is ezt szokta tenni! Semmi szükség a ti fals ideológiátokra, pedofil fantáziátokra, szivárványos összborulásotokra. A milliárdokat elherdáló ígéreteitekre sincs, mert azt mentoraitok uralma idején már nagyon megszívtuk, ki ne emlékezne rá… Aztán itt vannak a szimpi ígéretek, de azokkal nagyon sántít valami, mintha már hallottam volna róluk. Aztán rájövök, a kerületi újságban olvastam, mert ezeket már megcsinálta Karsay! Stayin’ Alive!

——————————————————————-

2019. 10. 09.

A fater beszól: Legyél hős!

Legyél hős! felkiáltással keres munkatársakat a mentőszolgálat, de van köztük egy, aki épp kiugrik mundérból, mert megszédült a hataloméhségtől, amit tanácsadói gerjesztettek benne. Ugyanis, olvasom ennek a Havasi gyereknek a programját, meg nézem a videóját és nem értek semmit. Aszongya, hogy visszakapjuk a Dunát! Mi van? Most el lenne terelve, csak az övé, aki kiülhet egy vágókép erejéig a parton egy nagy kőre? Ígéri, hogy lemehetünk majd a partra, meg strand lesz ott és hávájdídzsé. Ja, meg drogparti, mint az asszonyverő Ipartestületi jelöltnél? Na, de hagyjuk most Jurást, mert attól külön dühbe jövök, hogy lehet ilyen véglény! Na, visszatérve a partra, akkor én hogy tudok lépcsőn lesétálni és hogy tudunk gyerekeimmel kavicsokkal kacsázni mióta az eszünket tudjuk? Azt a badarságot is bedobja, hogy majd ő megsűríti a vonatokat. Ja, meg fűvel veted be a 6-os bevezetőt és beszántod Ferihegyet is, nem? Mi meg boldogan fogunk szivárványos papírsárkányokkal szaladgálni  a szép zöld gyepen…  Mégis, hogyan sűríti a vonatokat, vesz néhányat, vagy előírja a kormánynak meg a MÁV-nak? Fordítva ülsz a lovon, fiacskám! Azt is ígéri még, hogy majd megkapirgálja a régi szerződéseket is. Hát, inkább kérdezd a haverokat, akikkel egy csoportképen hirdeted magad, és akik megszavazták, mivel most is ott tespednek a testületben és ügyes kis ujjacskáikkal csak megtalálták azt az Igen-gombot. Szóval, csak azt javaslom a kamukampányoló mentőápolónak: Legyél hős! Maradj mentős!

——————————————————————-

2019. 10. 11.

A fater beszól: Mint kocsma előtt a biciklik…

Összefogott a náci, a szoci, a libsi, a zöld, a helyi vagány… Meg a handlé, a szódás és a képkereskedő, a házmester, a fia és a kéményseprő. Fú, de jó kis dal ez Hobotól és nagyon is illik rájuk, mind Margitot akarják, aki esetünkben a kerület kasszakulcsát jelképezi. Ha mégis megkaparintanák, és marakodni kezdene érte a a náci, a szoci, a libsi, a zöld, a helyi vagány… (Meg a handlé, a szódás és a képkereskedő, a házmester, a fia és a kéményseprő), hamar véget vetne a cicaharcnak az öreg Fletó, bevetné a trükkök százait, ezek itt meg gyakorolhatnák a „hazudtunk reggel, éjjel meg este” – mondókát. Olyan ez az összefogás, mint mikor a kocsma előtt összeborulnak a biciklik, küllők hajlanak, sárvédők roppannak, lámpák törnek. És bizony, az ilyen bicókkal a lomok közt a rozsda végez vagy a hulladékfeldolgozó.

——————————————————————-