Karsay Ferenc benyújtotta a számlát a főpolgármesternek

by talastunde

600 millió forintos csekket nyújtott be Karsay Ferenc Budapest főpolgármesterének,  Karácsony Gergelynek május 29-én.  A polgármester 6000 budafok-tétényi lakos által aláírt petíciót is bevitt Budapest Városházára, amelyben a XXII. kerület megoldatlan közlekedési és útfelújítási problémáinak a mielőbbi megoldását kérvényezik.

600 millió forinttal tartozik a főváros Budafok-Tétény lakóinak. Az elmúlt időszakban ennyi pénzt költött a Karsay Ferenc vezette Budafok-Tétény Önkormányzata arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester helyett megoldja a leginkább üzemeltetési jellegű problémákat, mint az útfelújítások, gyalogátkelőhelyek létesítése, zöldfelületek rendben tartása, amelyekkel nem boldogult a főváros. A 600 millió forintnak azonban lenne helye a kerületi költségvetésben, hiszen abból az önkormányzat saját feladatait tudná ellátni: járdát, játszóteret, parkot építeni. Ezért a budafok-tétényiek nevében Karsay Ferenc benyújtja a számlát egy 600 milliós csekk formájában.

A sajtónyilvános eseményen Kocsondi Márk a XXII. kerület Önkormányzatának bizottsági tagja nyújtott át Karsay Ferencnek egy petíciót, amit 6000 budafok-tétényi lakos írt alá.

„Jövetelünk célja, hogy átnyújtsunk egy petíciót Karácsony Gergely főpolgármesternek, mivel áldatlan állapotok uralkodnak Budafok-Tétényben a Szabadkai út környékén. Ezért fordult hozzám az illetékes kerületi bizottság tagja, Kocsondi Márk. Petíció aláírást indítottunk el az utca felújítása érdekében, amit elhoztunk ide”- mondta Karsay Ferenc.

Kocsondi Márk hangsúlyozta, hogy a Szabadkai út teljesen járhatatlanná vált, azonnali felújítást igényel. „Azért kezdeményeztünk aláírásgyűjtést, mert a lakosok nem tudják használni az útszakaszt, ezért az illetékes fővárosi önkormányzathoz fordulunk az ügy megoldásáért, hogy mielőbbi végezzék el az út felújítását. Köszönöm a lakosok bizalmát és támogatását. Most átadom az lakosság kérelmét, hogy továbbítsa a főpolgármesternek az íveket.”- közölte Kocsondi Márk a XXII. kerület polgármesterének.

Karsay Ferenc a petíció átvételekor a sajtó munkatársainak elmondta, hogy a 6000 aláírás nemcsak a Szabadkai út felújítására vonatkozik, hanem az összes keleti-nyugati irányú összekötő útra, amelyek a Nagytétényi utat, a 6-os , illetve a 7-es fő közlekedési utakat kötik össze. „Ezek mind alkalmatlanok a közlekedésre. A 6000 aláírás nemcsak az elmaradt kerületi felújításokra, hanem az elmaradt fejlesztésekre is vonatkozik. Karácsony Gergely annak idején kerületünk teljes belvárosi közlekedésének a megújítását ígérte, ehhez képest a legalapvetőbb karbantartások is elmaradtak. Ezért kell, hogy eljuttassuk a budafok-tétényiek aláírását Budapest Városházára”- hangsúlyozta Karsay Ferenc, aki felhívta Karácsony Gergely figyelmét, hogy a nagykörúton túl is létezik Budapest, és hogy több tiszteletet nyílvánítson a városvezetés a budafok-tétényi lakosok felé. Karsay Ferenc iktatott levélként vitte be a petíciót a városházára Karácsony Gergelynek címezve.

Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester jelképesen egy hatalmas csekket ábrázoló installációt is bevittek a városháza kapuján.

Olvasta már?