Íme a Kerület napja emlékezetes budafoki pillanatai

by lantai.oliver

Június 8-án, szombaton együtt ünnepelték kicsik és nagyok a kerületet.

Négy helyszínen, a Kohász-pályán, a Tétény-réten, a piactéren és a Dunafok Szabadidőparkban több különböző programmal, míg a Magdolna Udvarban egy rajzpályázat díjátadójával várták a kerületieket.

A budafoki események a piactéren és a Magdolna Udvarban délután háromkor kezdődtek. Mi az utóbbi helyszínen kezdtünk, ahol az ARTÉR Művészeti Egyesület által “Híd, ami összeköt” címmel meghirdetett rajzpályázatának ünnepélyes díjátadója zajlott. A pályázó gyerekeket három korcsoportban jutalmazták, és a felkészítő tanárok munkáját is ajándékkal ismerték el, illetve a díjnyertes művek is kiállításra kerültek.

Nem sokkal 16 óra után a piactéren az idén 30 éves Budafok Big Bandet köszöntötte a színpadon Karsai Ferenc polgármester, majd a rekkenő hőség ellenére is kitartó és lelkes közönségnek szenzációs koncertélményben lehetett része kerületünk kedvelt zenekarának jóvoltából.

Ezt követően egy kerekasztal-beszélgetést hallgathattak meg az érdeklődők a kerületiek életét igencsak befolyásoló szúnyoghelyzettel, illetve a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban, Krieger Krisztina önkormányzati képviselő és két szakember részvételével.

A beszélgetést a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosainak fergeteges táncbemutatója követte, amit a közönség nagy tapssal és ovációval jutalmazott.

19 órakor a Budafok-Tétény Önkormányzata által meghirdetett Részvételi Költségvetés oklevélátadójára került sor. Az elismeréseket Karsai Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna képviselőasszony adták át a sikeresen pályázóknak.

A tervezett programnak megfelelően fél 8 körül a Kerület napja záróeseményeként a Madarak Házibulizenekar lépett színpadra. Az általa játszott örökzöld dallamokra néhány percen belül megindult a tánc a színpad előtti területen. A népszerű slágerek igencsak megmozgatták a közönséget: a zenekar az est folyamán a 10 órás zárásig nevéhez híven igazi házibuli-hangulatot teremtett: gyerekek és felnőttek fantasztikus lendülettel és energiával ropták a táncot, és láthatóan nagy örömmel énekelték együtt a zenészekkel a népszerű dalokat.

A koncerttel párhuzamosan a Dél-Budai Jég- és Szabadidő Centrumban egy különleges esemény, görkoris diszkó várta az érdeklődőket.

Képgalériánkban mutatjuk az eseményeken készített legjobb fotóinkat. A további fotókat a következő napokban folyamatosan töltjük majd fel, illetve a videókat majd a Youtube-csatornánkon tudják megtekinteni.

Olvasta már?