Oláh Bálint az edzőtáborból jelenti: itt teljes mértékben a futballra tudunk koncentrálni

by nora.farmosi

Június 17-én kezdték a felkészülést a 2024-2025-ös szezonra a Budafoki MTE labdarúgócsapatának játékosai, július 10-én pedig tíznapos edzőtáborba utaztak a szlovéniai Terme Catezbe, ahol két edzőmérkőzést már le is játszottak.

A csapat hivatalos oldala, a budafok1912.hu készített interjút a focistával.

„Minden nap két edzésünk van, a délelőtti többnyire erősítés a konditeremben, a délutáni pedig másfél-kétórás labdás, taktikai edzés kint a pályán. Itt teljes mértékben a futballra tud koncentrálni az ember” – mondta Oláh Bálint, csapatunk 29 éves középpályása/belső védője, aki egy diósgyőri szezont leszámítva 2018 óta tartozik klubunk kötelékébe. – “Az időjárás hasonló, mint otthon, átlag harmincöt fok a hőmérséklet szabadban, a szél mérsékelt, de magasabb a páratartalom. Így különösen fontos a folyadékpótlás a regeneráció miatt, és ha éppen nem dolgozunk, akkor igyekszünk pihenni, hogy készen álljunk a következő edzésre.”

A program kötött, reggel hét és nyolc között van reggeli, 9.15-kor pedig mindenki megy edzésre, ami 11 óráig tart. Ezután mindenki kap fél órát arra, hogy kicsit regenerálja magát, majd meg kell jelennie 12.30-kor a közös ebéden.

Ezt 13 és 14 óra között egyórás kötelező csendes pihenő követi, és ha valakinek még szüksége van kisebb étkezésre, valami snackre, most még megteheti. 17-től Dajka László vezetésével jön a délutáni kétórás tréning, 19.30-kor közös vacsora, majd 22 óráig szabad program, mindenki ilyenkor hívja a családját, intézi az otthoni ügyeit, megy boltba, vagy többen összeülnek beszélgetni, kártyázni, ezután pedig már mindenkinek a szobájában kell maradnia.

Előző héten, szombaton csapatunk két edzőmérkőzést is játszott, délelőtt 5-1-es vereséget szenvedett az NK Triglav Kranj együttesétől, majd 2-1-re legyőzte az ND Primorje gárdáját.

„Az első meccs azért volt nehezebb, mert akkor értük el a felkészülés holtpontját, jóval fáradtabbak voltunk ellenfelünknél, de mivel kikaptunk, nem szeretnék kifogásokat keresni – fogalmazott a játékos. – Mint minden sportoló, mi is minden meccset meg szeretnénk nyerni, de arra a találkozóra utólag nehéz mit mondani, úgy alakult, ahogy, és szerencsére délután tudtunk javítani.”

Az új szezon előtt közel tíz játékos érkezett a keretbe, és a felkészülés sosem egyszerű, pláne ennyi új csapattaggal. Nemcsak egymással kell összeszokniuk, de kitalálni, hogy az adott rendszerben ki hol tudja a legjobb teljesítményt nyújtani. Erre van a felkészülés, és Oláh szerint a szakmai stáb folyamatosan azon dolgozik, hogy a játékosok minél hamarabb készen álljanak.

„Nehéz alaposan megismerni egymást ilyen rövid idő alatt, de azt hiszen, nem lesz probléma a beilleszkedéssel. Kedves mindenki, közös a cél, és ami a lényeg, látom, hogy mindenki száz százalékosan odateszi magát a pályán” – tette hozzá a játékos.

A Budafoki MTE szerda déután 17.30-tól az ND Gorica csapatával játszik felkészülési mérkőzést.

Olvasta már?