Lezárták a Gyár utca egy részét, már homokzsákok védik a lakóházakat

by nora.farmosi

Az éjszaka az önkormányzat a hatóságokkal és az önkéntesekkel együtt biztosította, hogy ne törjön be a víz az udvarokba, épületekbe.

A Gyár utca 15. szám előtt lévő – állítólag a gyár tulajdonában lévő – csatornafedelekből szivárgó víz kezdte elárasztani az utcát, emiatt egy részét a közúti forgalom elől a rendőrség lezárta.

Az önkormányzat a szemben lévő oldalon a lakóházak védelme érdekében homokzsákokat biztosított és este 10-re el is készült a homokzsákokból épült fal – számolt be róla Karsay Ferenc polgármester a Facebook-oldalán.

A polgármester azt is megosztotta, hogy mivel a lakosság védelme is szükségessé vált, tájékoztatást küldtek a védekezésre jelentkező önkénteseknek, akiknek megköszönte, hogy azonnal rendelkezésre álltak.

“Köszönöm továbbá a polgárőrök, a kapitányság és a közterület-felügyelet munkatársainak közreműködését, gyors reagálását. Szelfi helyett inkább segítsék a védekezést! Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy az árvízi védekezésben dolgozókat ne akadályozzák bámészkodással, fotózkodással. Ezzel nemcsak hátráltatják a munkát, de saját testi épségüket is veszélyeztethetik” – írta a polgármester.

Fotók: Facebook – Karsay Ferenc

Olvasta már?