Hihetetlen, amit a Budafoki MTE művelt

by nora.farmosi

A budafoki focisták háromgólos hátrányból mentettek pontot Mezőkövesden. A labdarúgó NB II 9. fordulójában a Budafok 3–3-as döntetlent játszott a Mezőkövesd otthonában.

A hazaiak már három góllal is vezettek a találkozón, a vendégek azonban nagy erőket mozgósítottak a szünet után, és végül pontot szereztek.

Nikházi Márk a következőket mondta a meccs után: “Továbbra is azt mondom, hogy szenzációs csapatom van, és ezt ma is megmutattuk. Háromgólos hátrányból, idegenben, nagyon jól szervezett csapat ellen nagy dolog az egyenlítés. Az első félidőben rossz felfogásban küldtem pályára a csapatot, a másodikban azonban változtattunk a felfogáson és a rendszerünkön is. Le a kalappal minden egyes játékos előtt, szenzációsan küzdöttek.”

LABDARÚGÓ NB II

9. FORDULÓ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAFOKI MTE 3–3 (2–0)

Mezőkövesd, Városi Stadion. V: Lovas László (Horváth Róbert, Vrbovszki Pál)

MEZŐKÖVESD: Juhász I. – Horváth K. (Harsányi, 90.), Zachán, Bora, Kállai K. – Cseri (Krausz, 53.), Zvekanov, Vajda S., Varjas – Szalai J. (Cibla, 73.), Bartusz (Bányai 73.). Vezetőedző: Csertői Aurél

BUDAFOK: Horváth A. – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Kalmár (Horváth O., 62.) – Merényi (Rétyi, 72.), Németh M. (Zuigeber, a szünetben), Sztojka, Szűcs P., Kun B. (Kovács D., 21.) – Vasvári (Elek B., a szünetben). Megbízott vezetőedző: Nikházi Márk

Gólszerzők: Zvekanov (13.), Szalai J. (14.), Bartusz (54.), ill. Elek B. (69.), Zuigéber (80. – 11-esből), Rétyi (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Sokkal jobban kezdte a találkozót a Csertői Aurél irányításával alatt új lendületet kapó Mezőkövesd, amely az elején nemcsak birtokolta a labdát, de gólokat is lőtt – egy perc alatt rögtön kettőt. A 13. percben Vanja Zvekanov fejjel talált a budafoki kapuba, majd egy perccel később Szalai József duplázta meg csapata előnyét.

A második félidő is gyors mezőkövesdi góllal indult: az 54. percben Bartusz Dániel is eredményes volt, és ezzel úgy nézett ki, el is dönti a három pont sorsát.

Elek Bence – Fotó: huszonketto.hu

Csakhogy másképp gondolta ezt a Budafok, amely a csereként beálló Elek Bence révén a 69. percben szépített, majd a 80. percben egy másik cserejátékos, Zuigéber Ákos is betalált tizenegyesből.

Az utolsó percben pedig jött a dráma: hogy teljes legyen a kép, Nikházi Márk harmadik cserejátékosa, Rétyi Róbert is gólt szerzett, és kialakította a 3–3-as végeredményt. 

Főkép: Csendes Szonja

Olvasta már?