A Duna-parton rendőrök, tűzoltók és mentők küzdöttek egy nő életben maradásáért – Sikerrel

by lantai.oliver

Igazi társszervi együttműködés alakult ki a Duna-parton: rendőrök, tűzoltók és mentők küzdöttek egy nő életben maradásáért. Sikerrel.

A DVRK rendőrei gyors, életmentő közbeavatkozásukért főkapitányi dicséretben és jutalomban részesültek – áll a rendőrség közleményében.

Május 8-án délelőtt a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója a Kopaszi gáttól indult el a pesti parton lévő Olimpiai park felé a riasztásra.

A jelzés szerint egy középkorú nőt észleltek a vízben, akinek kimentését egy tűzoltóegység már megkezdte, azonban ők nem boldogultak – mondták el Tóth Csaba és Válóczi Tamás főtörzszászlósok, a DVRK szolgálatirányító parancsnokai.

“A megadott helyszínhez közeledve láttuk a probléma okát: a vízen lebegő test öt-hat méterre lehetett a parttól, ahová a szárazföldi, szerkocsival érkező tűzoltócsapat tagja nem tudott belábalni, így csáklyájával nem tudta megfogni a sodródó testet. Beálltunk a BKV-pontonja alá, hogy a sodrás hajónk irányába hozza a nőt, számításunk bevált, így rövidesen be tudtuk őt emelni a csónakba.

Arccal lefelé fordulva lebegett a vízben,

már ekkor láttuk, hogy mozdulatlan, sajnálatos módon beigazolódott feltételezésünk: nem volt eszméleténél, semmilyen életjelet nem adott. Amint behúztuk a hajóba, mellkaskompressziót alkalmaztunk nála, a tűzoltók közben a parthoz irányították a befutó mentőautót.

Közös erővel tettük át a mentőbe, ahol annak személyzete hosszú percekig küzdött újraélesztésén, majd állapotának stabilizálásán.

Az ötvenes éveiben járó nő vízbekerülésének körülményeiről nem tudunk, őt kórházba szállították.”

Főkép: illusztráció, Duna-part – Fotó: Huszonketto.hu

Olvasta már?