A főpróba jól sikerült, várjuk az előadást!

by dombteto

Jövő szerdán a Puskás Arénában, a MOL Magyar Kupa döntőjében csap össze a Budafok MTE és a ZTE FC. Néhány éve a Budafok az elődöntőig jutott, akkor a Ferencváros ejtette ki a csapatot, amely most a döntőben van. Ha a BMTE megnyerné, kijutna a nemzetközi porondra.

A kupadöntő előtti utolsó bajnoki találkozót a Szombathelyi Haladás ellen vívtuk. A harcos mérkőzésen Csonka András Mátyás 51. percben lőtt góljával nyert a hazai csapat. Jelenleg 9. helyen állnak a bajnokságban, 3 fordulóval a befejezés előtt.

A meccset a hazai szurkolókkal közösen néztük végig, és többükkel beszélgettünk is. A szerdai kupadöntőre mindenki elmegy, és budafoki győzelmet, de mindenképpen jó mérkőzést várnak. Egyik szurkoló elmesélte, hogy 1987-ben Dunaszerdahelyen élt, és akkor a csapata elnyerte a szlovák, majd a csehszlovák kupát. Biztos benne, hogy mostani lakóhelyének csapata is eredményes lesz a szerdai mérkőzésen.

A hazai szurkolók mind jóban vannak egymással, bár a tábor több “csapatból” áll. A néhány tagú Hoolingans- ok éppúgy mennek a döntőre, mint a legnagyobb létszámú és hangú társaság, az Ultras Promontor. 

Az Ultrák vezérszurkolójával, László Bálinttal beszélgettünk, aki hat éve tagja a társaságnak és 4 éve “ő csinálja a szurkolást”.

Hány tagú az Ultras Promontor?

 • Átlagban húszan jönnek ki közülünk a mérkőzésekre.

Milyen hangszereitek vannak?

 • Van egy nagy dobunk, ami kétéves, és van egy kisebb is.

Jártok vidékre is a meccsekre?

 • Minden meccsen ott vagyunk, idén egyedül a Győr ellenit kellett kihagynunk, mert az pont 3 órakor volt, és dolgoztunk.

Hányan mentek majd szerdán a Puskás Arénába?

 • Megy természetesen az Ultrák teljes csapata, de sokkal többen leszünk összesen a kerületből. Lesz két külön villamosunk, azok meg fognak telni, ami nagyjából 400 embert jelent. Az önkormányzaton keresztül kaptuk a villamosokat, amit köszönünk szépen. Sokan jönnek külön. A kapu mögötti szektor lesz a miénk, ami körülbelül 3000 budafokit jelent, de ennél többen leszünk a városrészből.

Mit vártok a meccstől?

 • Igazából mi abban reménykedünk, hogy egy jó meccset fogunk látni, és megnyerjük. Már így is egy álom, hogy bekerültünk a kupadöntőbe, és szurkolhatunk a saját csapatunknak a Puskás Arénában, nem pedig válogatott meccsen vagyunk ott. Ha meg is nyernénk, az egy nagyszerű dolog lenne.

Nagyon hangulatos buzdító dalaitok, rigmusaitok vannak, készültök valami újdonsággal a döntőre?

 • A ma is hallható, körülbelül nyolc van, de a szerdai nagy eseményre megpróbálunk újakat is írni, bár ez nehéz feladat. Közösen találjuk ki őket, van amelyiket én írtam, van, amit a többiek, de legfőképpen közös alkotások. 

Te általában háttal állsz a pályának a meccs alatt, ez nem zavar?

 • Nem a meccs miatt jövök, ha lehet ilyen bután fogalmazni, engem a futball annyira nem is érdekel. Mi a törzstagokkal már hat éve baráti társaság vagyunk, nem csak egy szurkolótábor, de persze a többiek lelkesen nézik a mérkőzéseket.

A mérkőzések után elmentek még együtt valahova? 

 • Igen, általában ide, a Ziccerbe megyünk el a meccsek után.

A vezérszurkoló mamája is a szurkolótábor aktív tagja, őt is megkérdeztük.

A fia hat éve tagja az Ultráknak, ön mikor lépett be a társaságba?

 • Egy évvel később csatlakoztam hozzá, és azóta együtt járunk meccsekre. Édesapám is futballozott, a fiam is játszott 14 éves koráig, én hordtam öt évig a focimeccsekre, csak megsérült. Szeretem a focit és szeretem a Budafokot is, meg a fiamat nagyon.

Az Ultrák csak a meccseken találkoznak?

 • Vannak más alkalmak is, amikor együtt vagyunk. Születésnapokat ünneplünk, szoktunk eljárni kirándulni a gyerekekkel együtt. Elég sűrűn találkozunk többen. 

A mérkőzés után röviden beszéltünk a csapat vezetőedzőjével, Mátyus Jánossal.

Mi a véleménye a mai meccsről?

 • Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hiszen egy nagyszerűen felkészített csapattal találkoztunk, amely, be kell lássuk, az első félidőben fölénk is nőtt. Viszont helyén volt a szívünk, és nagyszerűen védekeztünk, kihúztuk a szünetig nulla nullával. A második félidőben sikerült váltanunk, és összességében szerintem, megérdemelten nyertünk. Nagyon boldogok vagyunk nyilvánvalóan.

A mai csapat összeállításánál mennyire gondolt a szerdai kupadöntőre?

 • Volt egyfajta ráfigyelés a szerdai mérkőzésre, mostani divatos szóval, rotálás. Elég sokan pihentek, de összességében, akik helyettük játszottak, nagyszerűen helytálltak. Sokan hiányolták Beke Petit, de elképesztő terhelésnek van kitéve, és voltak kisebb sérülései is. Szerdán fog játszani, és reméljük, hogy eredményes is lesz.

Fotók: huszonketto.hu

Olvasta már?