A magyar röplabda-történelem vett végső búcsút Gabi nénitől

by lantai.oliver

Csütörtök kora délután a teljes magyar röplabdavilág ott volt az Óbudai temetőben, hogy végső búcsút vegyen Gabi nénitől. A 95 éves korában elhunyt edzőlegenda, Kotsis Attiláné hamvait Hidegkuti Nándor sírja mellett helyezték el.

2023. augusztus 17-én hunyt el Kotsis Attiláné, a magyar röplabdasport korszakos egyénisége, akit mindenki egyszerűen csak Gabi néninek hívott.

Utolsó útjára a teljes magyar röplabda-történelem elkísérte. Búcsúztatására mindenki eljött, akinek bármi köze is volt valaha a röplabdához: a tízhónapos csecsemőtől a 94 éves Borovitz Tamásig, fiatalok, idősek, játékosok, edzők, játékvezetők.

A legtöbben egy szál fehér rózsával érkeztek a temetőbe. Volt, aki zokogott, volt, aki csak nézett maga elé, volt, aki örült a régen látott társaknak, de összeköti őket Gabi néni hiánya.

A magyar sport legendás alakja többé már nem lesz ott a bajnoki mérkőzéseken, az utánpótlástornákon, nem hallgathatjuk már okos gondolatait, tanácsait, észrevételeit. Ez minden röplabdaszeretőnek fáj, de legjobban Gabi néni fiának, Havasi Lászlónak, aki a szertartás után a következőket mondta: „Tudja, miért a második sorban nyugszik? Hogy csak a jó emberek találják meg…”.

Gabi néni hamvait Hidegkuti Nándor sírja mögött helyezték örök nyugalomra.

Nyugodjék békében!

Olvasta már?