Ajándékkal lepték meg az időskorúakat Budafok-Tétényben

by ildikarakai

Október 1-én Budafok-Tétény is köszöntötte az időseket, ugyanis 1991 óta minden évben ez a nap hivatalosan is az időskorúak világnapja. Az ünnepségen beszédet mondott Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester. A beszédek után a 100 Tagú Cigányzenekar felelt a fergeteges hangulatért, és ajándékkal is meglepték a résztvevőket.

„Megbecsülés és tisztelet az időseknek, és pont.”

Németh Zsolt az időskorúakat az élő történelem, a megszületés előtti világ hírhozóinak tartja. Elmesélte, hogy gyermekkora óta az időskorúak társaságában érzi a legjobban magát, véleménye szerint az idősek élettapasztalatánál nem nagyon van értékesebb. Az, ami minden embert összeköt, a szeretet, mely a legnagyobb erő lehet mindenki számára, mondta.

„ A figyelem kijárna minden nap, nemcsak ilyenkor.”

Dankóné Hegedűs Jolán szintén köszöntötte az időseket. Tisztelet, szeretet, egyenjogúság – ezeket a szavakat használta, amikor az idős generációhoz szólt. Ők azok, akik megteremtették azt a világot, melyben ma élünk, tanulunk, gyarapodunk, és amit az ember élete során elér, nagy részben nekik köszönheti – tette hozzá.

A köszöntő után a 100 Tagú Cigányzenekar kalauzolta el a résztvevőket a klasszikus zenei vonal világába, olyannyira, hogy szinte minden asztalnál dalra fakadtak, majd táncra perdültek.

A nagy dínomdánom után minimum tízféle sütemény, édes és sós egyaránt, valamint italok jöttek, és egy sereg fiatal özönlött be, hogy köszöntsék a vendégeket. Végül az alpolgármester asszony szívélyes üdvözlettel és jókívánságokkal adta át a finom bonbonokat az időseknek.

Olvasta már?