Alapjaiban változhat meg a Részvételi Költségvetés, a döntés a lakosoké

by gaalt994

Ezentúl más elv alapján csoportosítanák a beérkező projektötleteket. A kérdésben hétfőig lehet szavazni.

Az elmúlt években a történelmi kerületrészekhez igazították a Részvételi Költségvetés folyamatában mind az ötletbenyújtás, mind pedig a szavazás rendszerét. A visszajelzések alapján a szabályokat folyamatosan felülvizsgálták és szükséges esetén módosították. A beérkező ötleteket eddig lokáció alapján szortírozták, Budafoknak, Budatéténynek és Nagytétény/Baross Gábor-telepnek is megvolt a maga keretösszege, amit az oda tartozó ötletekre fordíthatott.

Ez azonban most megváltozhat, ha a szavazók úgy akarják, innentől fogva nem a kerületrészek szerinti felosztás helyett bevezethetik a tematikus kategóriák rendszerét. A kérdést teljesen nyílttá tették, online lehet szavazni október 3-án délig. Az új verzió szerint az ötletek innentől földrajzi besorolás helyett az alábbi három kategóriába kerülnének: fenntartható Budafok-Tétény, élhető Budafok-Tétény és otthonunk Budafok-Tétény.

A kérdésben az alábbi kérdőív felületén nyilváníthatnak véleményt a budafok-tétényiek. A felületen mindhárom kategóriánál feltüntetik, hogy milyen jellegű fejlesztések és beruházások kerülnének az adott csoportba.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?