Az edző korábbi csapattársával erősített a Budafok

by gaalt994

Nem a Videotonban és nem is a Fradiban, hanem egy olyan csapatban futballozott együtt Csizmadiával, amelynek sokan talán még a létezéséről sem tudnak.

Nem áll túl fényesen a Budafoki MTE labdarúgócsapata az NB II-ben. A tavaly még az élvonalban vitézkedő együttes a gyenge ősznek köszönhetően kiső helyen telel a Merkantil Bank Ligában. A szezont még Boér Gábor vezetésével kezdte meg a gárda, a rossz szereplés miatt aztán visszatért Csizmadia Csaba, ám néhány meccs alatt ő sem tudott gyökeres változást elérni.

A klub így neki is látott a keret megerősítésének, Romics Danijel visszatérése után immár második téli érkezőjét jelentette be a BMTE. Az új igazolás a székelyföldi Györgyi Arthúr.

Meg akarom hálálni a bizalmat, amit a klubtól kaptam. Az elmúlt években hoztam néhány rossz döntést a pályafutásom szempontjából, most viszont olyan időszakra vágyom, amire mindenki felfigyel. Gólokkal és gólpasszokkal szeretném segíteni a csapatot a céljai elérésében. Mindenki nagyon kedvesen fogadott Budafokon és segítőkész volt. A következő hetekben valódi csapattá fogunk kovácsolódni és egy jó felkészülés után valamelyest helyre tudjuk még hozni ezt a szezont” – nyilatkozta érkezésekor a csapat honlapjának a 24 esztendős labdarúgó.

Györgyit nem véletlenül szúrta ki Csizmadia, a játékos és a jelenlegi szakvezető ugyanis korábban futballoztak együtt: a székely válogatottban a 2017-es CONIFA Európa-bajnokság és a 2018-as világbajnokság idején voltak csapattársak.

(Kiemelt kép: budafokimte.hu)

Olvasta már?