Az elmúlt 20 év legeredményesebb évét zárta a XXII. kerületi Rendőrkapitányság

by nora.farmosi

A rendőrök munkájáról, a kerület bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről Kovács Tibor r. alezredes kapitányságvezető tartott beszámolót.

A rendőrkapitányság vezetője a testületi ülésen elmondta, hogy a 2022. évre célkitűzésként megfogalmazott feladatokat eredményesen végrehajtották, a bűnfelderítési nyomozói munkában kiváló eredményeket értek el. A bűncselekmények elleni eredményes fellépés, a rendészeti és a bűnügyi szolgálati ág összefogásával gyors, helyzethez igazodó, hatékony munkával valósult meg. Kérdésként felmerült, hogy megnőtt a bűnesetek száma a kerületben, de erre a vezető elmondta, hogy ez azért van, mert eredményesebben dolgoztak a rendőrök, és több bűnügyet sikerült felderíteniük, mint korábban.

A 2022-ben elért bűnügyi és felderítési eredményeket megtartva célként határozták meg a 2023-as évre a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javítását. A 2023. évi törekvésük, hogy az állampolgárokban és az együttműködő partnerekben a professzionális, fegyelmezett, segítőkész, megbízható és biztonságot nyújtó szervezeti összképet erősítsék, ezáltal javítva a rendőrség munkájába vetett bizalmat – mondta a rendőrkapitányság vezetője.

Olvasta már?