Bajnokcsapata van Budafoknak, újra a profik között játszhatnak a kosárlabdázók

by szorenyi6104

Utolsó, vasárnapi mérkőzését is megnyerte a Budafoki KK az NB II négyes döntőjében. Az már szombaton este eldőlt, hogy a mieink nyerték meg a bajnokságot és ezzel feljutottak az NB I/B-be.

A buli szombaton este és nem a vasárnap délutáni mérkőzés után volt a budafoki kosárlabdázók számára. Akkor dőlt el ugyanis, hogy az utolsó mérkőzéstől függetlenül a Budafoki KK feljutott a kosárlabda NB I/B-be, azaz 2 év után (akkor anyagi okokból léptek vissza a másodosztálytól) ismét profi ligában szerepelhetnek.

A döntőt, ez utólag derült ki, még pénteken játszották, akkor a hazai pályán játszó Nyíregyháza gárdáját győzték le igen izgalmas és fordulatos mérkőzésen. Az ellenfél már 7 ponttal is vezetett, amikor már csak 6 perc volt hátra. Ekkor Tursics Krisztián és Kevin Swanson vezetésével egy perc alatt fordítottak a piros-feketék, hogy a végén már megőrizzék az 5 pontos előnyt (73-68). A magyar játékos, akit később beválasztottak a torna ötösébe, arról beszélt portálunknak, hogy “jövőre akár újra osztályt léphetne a gárda“. Az már egy másik kérdés, hogy ennek ő részese lesz-e, hiszen vezetőedzője az NB I-es női Ludovika-Csata csapatának. Erre a rá jellemző mosollyal válaszolt, amelynek a lényege, hogy leül tárgyalni a klubvezetéssel, bár az egyértelműnek tűnt, hogy a felnőtt női csapat az igazán fontos a számára.

A győzelem után már sejteni lehetett, hogy megvan a bajnoki cím, ehhez azonban még le kellett gyűrni az első napon magabiztos Békéscsabát. A 22-7-re megnyert első negyed után még feljött az ellenfél, de a szünetben újra kétszámjegyű volt a Budafok előnye. Ez a második félidőben tovább hízott, és simának látszó 21 pontos diadal lett a vége, de ezért meg kellett küzdeni. A viharsarkiak szinte minden kisebb megingás idején megpróbáltak felzárkózni, egy percre sem adták fel. A győzelem után a Pécs kikapott a Nyíregyházától és ez azt jelentette, hogy megvan a bajnoki cím. Úgy tudjuk, ezt alaposan megünnepelték a srácok.

Az utolsó napra kissé fáradtan érkeztek a mieink, na ja, a bajnoki buli jó volt, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy csordogáló meccsen felülmúlják a Pécs csapatát.

Nem véletlenül volt büszke a veretlen bajnoki szezonra a klubvezető. A Huszonkettő.hu azt kérdezte tőle, hogy a siker után mik a tervek a magasabb osztályban. Cél volt az NB II megnyerése – fogalmazott Ferencz Gábor, majd arról beszélt, hogy a mostanihoz hasonló körülményekkel tudnak nekivágni a magasabb osztálynak. Úgy látja, hogy ez “a gárda bekerülhet a harmadosztály legjobb 4 csapata közé“. Mi azért tovább kérdeztük az anyagiakról, játékosállományról. Megnyugtatta a budafok-tétényi kosárlabda-rajongókat, hogy “a keret erőssége megfelelő, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelten fontos az NB I/B-s szereplés“. Ez utóbbi alatt a több edzést és valószínűleg az anyagiakat is értette a Budafoki KK klubvezetője.

Olvasta már?