Budafok közlekedésére is kihat, hogy egy fontos útvonalat lezárnak Budán

by szorenyi6104

Június 20-tól (hétfőtől) várhatóan két hónapra lezárják a Lánchíd felújítási munkálatai miatt a budai alsó rakpart Döbrentei tér és Halász utca közötti szakaszát.

Június 20-tól augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a budai alsó rakpartot. Erre azért van szükség, mert az útpálya fölé eső lánchídi szerkezeti munkákhoz szükséges munkatér a közúti űrszelvénybe lóg, így az állványzat alatt nem férnek el biztonságosan a járművek. Az állványon veszélyes munkát végző dolgozók, valamint a munkaterület alatt közlekedők biztonságát nem lehet a közúti forgalom fenntartása mellett biztosítani.

A BKK közleménye szerint Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca – Alagút – Alagút utca – Attila út – Krisztina körút – Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca – Lánchíd utca – Apród utca – Krisztina körút – Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak. Felhívták arra is a figyelmet, hogy a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt a Margit hídnál sem lehet majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra.

Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni.

Onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila út – Alagút utca – Alagút – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart, vagy az Attila út – Lánchíd utca – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra.

A Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakasz ideiglenes lezárásának ideje alatt a pesti alsó rakpartot nem nyitják majd meg hétvégente a gyalog vagy mikromobilitási eszközzel közlekedők előtt.

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Olvasta már?