Drogkereskedők ellen emelt vádat a kerületi ügyészség

by nora.farmosi

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult ügyben, a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik élettársakként, 2018. évtől kezdve kábítószereket értékesítettek Budapest területén, amelynek során a férfi a drogot több esetben a munkahelyénél, egy fővárosi egészségügyi intézménynél adta át a vevőinek.

A vádirat szerint a vádlottak 2018. évtől kezdve a megélhetésüket részben kábítószerek – köztük kannabisz, amfetamin, extasy – értékesítéséből fedezték. Emellett ők maguk is fogyasztottak kábítószereket.

A vádlottak a drogügyletek intézése során egymással, illetve a vevőikkel telefonon, illetve üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, kódolt nyelven egyeztettek. A vádlottak a megrendelt szereket jellemzően a XI. kerületi lakásuk közelében adták át a vevőiknek, de többször előfordult az is, hogy a vádlott férfi a munkahelyénél, az egyik budapesti kórház környékén találkozott a vásárlókkal, és ilyenkor vagy a kórház öltözőjében vagy a külső parkolójában történt az átadás. Megint más esetekben az ügyletet a nő bonyolította egy budapesti dohányboltnál, ahol dolgozott.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. július 28-án mindkét vádlottat a munkahelyénél fogták el, amelynek során mindkettőjüknél találtak kábítószert. A vádlottak által bérelt lakásban pedig a kábítószerek értékesítéséhez, illetve fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak a nyomozók.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az élettársakat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza – írta az ügyészség a közleményében.

Olvasta már?