Dunai tragédia, újabb áldozat holttestét találták meg

by lantai.oliver

Megtalálták a Verőcei tragédia újabb áldozatának a holttestét. 19 éves volt.

Ahogy arról a huszonketto.hu-n beszámoltunk, szörnyű hajós baleset történt Verőcénél szombat éjszaka. A motorcsónakban, mely egy szállodahajóval ütközött, nyolcan utaztak. Közülük egy embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba, a többiek eltűntek.

A rendőrök a katasztrófavédelemmel és a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársaival azonnal megkezdték a környék átkutatását, ebbe drónokat is bevontak, a keresés vízről és szárazföldről egy időben zajlott.

Nem sokkal később egy férfi holttestét találták meg Verőcétől délre a Duna-parton, majd órákkal később egy női holttestet is találtak a Megyeri hídnál a Dunán, továbbá találtak egy sérült kis géphajót is.

A többi eltűnt után továbbfolyt a kutatás. Szerdán a rendőrség közösségi oldalán jelentette be, hogy újabb áldozat holttestét találták meg. Még négy embert keresnek.

A következőket írták:

“Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a testét. Még négy embert keresünk. Természetesen, amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik. Kollégáink ezért a baleset óta minden nap, megállás nélkül kutatják a folyót.

Ma, 2024. május 22-én délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére.

A helyszínen a BRFK helyszínelői szemlét tartottak, majd azonosították az elhunytat. Kollégáink megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. Nyugodj békében Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünk a családnak!”

Főkép: Budapest, 2024. május 19. Tűzoltóbúvár egy balesetet szenvedett hajó roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kis géphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak. MTI/Lakatos Péter

Olvasta már?