Egy nagy és egy kis góllal volt jobb a Budafok a ZTE-nél

by gaalt994

Újra győzött a Budafok, kerületünk fiai a Zalaegerszeg labdarúgóit múlták felül. A 3-1-es idegenbeli sikerrel csapatunk továbbra is az élmezőnyt üldözi, míg friss feljutó mivolta ellenére sikerei már egyre kevésbé meglepőek.

A magyar futballért izgulókat már a kezdőrúgás előtt, együttműködve tette boldoggá a Zalaegerszeg és a Budafok csapata. Boér Gábor és Csizmadia Csaba ugyanis összesen 3 légióst nevezett a kezdőcsapatba – a ZTE edzője Sankovic és Lesjak, míg a mieink szakvezetője Nikolic kivételével csak magyar játékosokat rakott fel.

Több örömre a vendégszurkolóknak az első 10 percben nem is volt oka. A zalaiak kezdték jobban a meccset, több helyzet után pedig meg is szerezték a vezetést a jobbhátvéd, Szalai Dániel révén, aki egy oldalról jövő szabadrúgás után talált a kapuba. 1-0!

Ez azonban felpaprikázta az addig passzív BMTE-t, akik az első komolyabb támadásukból rögtön egyenlítettek is – Medgyes Sinan beadása után a kapitány, Kovács Dávid lőtt szép kapásgólt. 1-1!

Az eredmény a játék képét is kiegyenlítette, és ez szinte az egész félidőre igaz maradt. A csapatok egyenrangú félként küzdöttek, a mérkőzés nyugodt mederben folyt tovább. Ezt csak egy perc erejéig sikerült megtörni – a vendégszurkolók legnagyobb örömére a Budafoknak.

A 21. percben a korábbi klubja ellen játszó Kulcsár Kornél lőtt gyönyörű szabadrúgásgólt jobb oldalról, jobb lábbal, ami még egyszer aláhúzta azt, amit már eddig is tudtunk; irányítónknak NB I-es szinten kiemelkedő rúgótechnikája van. 1-2!

A mérkőzés újra fegyelmezett mezőnyjátékkal folytatódott, a játékvezető kiosztott 2 lapot a hazaiaknak, a Budafok pontrúgás után lőtt egy lesgólt, majd a félidő záróakkordjaként majdnem egy szabályosat is, de Kovács nagyszerű kombináció után berobbanva csak oldalról zörgette a majdnem üresen álló hálót. 45 perc után tehát a BMTE vezetett.

A második játékrészt újra a Zete kezdte jobban, az első 20 perc egyértelműen a hazaiaké volt. A mérkőzés menetével viszont egyik szakvezető sem volt elégedett, Boér a mindaddig eredmény nélkül rohamozó támadórészlegbe, míg Csizmadia az egyre szellősebb védekező szekcióba nyúlt bele cserékkel. Ennek eredményeként ünnepelhettük a 73. percben jobb híján a Zsóri-Skribek tinédzserduó visszatérését egy kettős csere keretében – előbbi eltiltás, utóbbi sérülés után lépett pályára.

Csizmadia cseréi szinte már szokásosnak nevezhető módon ültek, 2 perccel később ez a két fiú ugyanis összehozott egy kontragólt, Zsóri remekül indította Skribeket, aki áthámozta magát a fölre rogyó Demjén kapuson, majd könnyedén a hálóba passzolt. 1-3!

A komolyabb előjelek nélkül érkező találat a fehérmezesek játékkedvét is visszafogta, a zalai rohamok egyre kevesebb veszélyt jelentettek Póser kapujára. A Budafok ezzel újabb szoros mérkőzésen aratott megérdemelt győzelmet, amivel immár minden kétséget kizáróan az NB I idei szezonjának meglepetéscsapata. Hasonló folytatásban bízunk hétközben a Magyar Kupában, Dabason.

(A kiemelt kép a klub korábbi, Diósgyőr elleni mérkőzésén készült. Fotó: BMTE)

Olvasta már?