Egy XXII. kerületi lakásban adagolták a kábítószert

by lantai.oliver

Családi vállalkozásban kereskedtek kábítószerrel egy XXII. kerületi lakásban.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt négy kábítószer-kereskedővel szemben, akik Budapesten és Érden árultak többféle drogot.

A vádirat lényege szerint egy felnőtt fivérpár és egyikük felesége fel akartak építeni egy ikerházat, amelyhez közösen megvásároltak egy építési telket. Mivel azonban a házzal kapcsolatos költségek folyamatos fedezésére már nem volt elegendő a törvényes jövedelmük, 2021 októberétől kábítószerrel kezdtek kereskedni – írta az ugyeszseg.hu.

Az egyik fivér több különböző forrásból heti rendszerességgel, nagy tételben többféle kábítószert – így marihuánát, amfetamint, MDMA-tartalmú ecstasy tablettát, mefedront, valamint kokaint – szerzett be, melyeket ezt követően

a felesége mért le és adagolt ki egy XXII. kerületi lakásban,

majd a kereslet bővülésével kibéreltek egy közeli garázst is. Itt, férje távollétében, a feleség bonyolította le az adásvételeket, de az értékesítésbe bevonták a fivérek apját is, aki Érden árulta a kábítószereket.

2022. június 21-én éjszaka a rendőrök összehangolt akció keretében elfogták az elkövetőket és tőlük a jelentős mennyiség alsó határát közel nyolcvanszorosan meghaladó mennyiségű kábítószert, annak méréséhez, csomagolásához, tárolásához használt, illetve arra szánt mérlegeket, fóliázó gépet, simítózáras tasakokat, fóliákat, valamint 9 millió forintot és közel 23 ezer eurót foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a 4 terheltet társtettesként elkövetett jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja, és velük szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását is indítványozza.

Fotók: police.hu

Olvasta már?