Egymillió forintot adott az önkormányzat jótékonysági szervezeteknek

by gaalt994

A RE-FORMÁLÓ Egyesület, a Social Point Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt részesül a támogatásból.

Budafok-Tétény önkormányzata nyílt pályázatot hirdetett rászorulók részére adományközvetítést, hideg élelmiszer- vagy melegételosztást végző szervezetek, egyházak működési kiadásainak támogatására. A pályázni kívánók október 15-ig nyújthatták be jelentkezésüket, a keret 1.034.000 forint volt.

Az önkormányzat hivatalos honlapján számolt be a pályázat eredményéről, miszerint a képviselő-testület Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottságának egyhangú javaslata alapján Karsay Ferenc polgármester három szervezetet támogatásáról döntött. A Re-Formáló Egyesület 400.000 forint, a Social Point Alapítvány szintén 400.000 forint, míg a Magyar Vöröskereszt 234.000 forint támogatást nyert el.

A Re-Formáló Egyesület a rászorulók, hátrányos helyzetűek legtöbb módon történő támogatására, élelmiszerosztásra, ételdoboz kihelyezésére, tanszerosztásra, takaró-, hálózsák-, vitaminosztásra, szájmaszk varrására, az egyesület fenntartási költségeinek támogatására pályázott.

A Social Pont Alapítvány egy rendezvény költségeire szeretné fordítani az elnyert összeget. Az Adománynapok elnevezésű esemény keretében minden héten tartós élelmiszert, esetenként melegételt osztanak rászoruló családoknak.

A Magyar Vöröskereszt az elnyert összeget rászoruló nagycsaládok részére összeállított élelmiszer-, tisztító- és tisztálkodószer-csomagra fordítja, melyet a karácsonyt megelőző időszakban osztanak szét.

(Kiemelt kép: Facebook/Social Point Alapítvány)

Olvasta már?