Elfogták a kerületi rablótámadás elkövetőjét – videó

by gaalt994

A fővárosi nyomozók elfogták a rablás elkövetésével gyanúsítható fiatalt és két társát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendelkezésre álló adatai szerint egy nő 2020. október 11-én az éjszakai órákban ment haza Budapest XXII. kerületében, amikor a lépcsőház kapujában egy ismeretlen férfi kitépte a kezéből a táskáját, miközben ököllel arcon ütötte. A hölgy a földre esett és rövid időre az eszméletét is elvesztette, támadója elmenekült. A kerületi rendőrök a helyszínen megtalálták a táskát, melyből hiányzott a mobiltelefon és a nő iratai is – írják a police.hu-n.

A nyomozók az erzsébetvárosi és a kispesti rendőrökkel együttműködve a kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 16 éves M. V. A.-t, és az is kiderült, hogy a rablásban a támadón kívül még két fiatal részt vett – ők felügyelték a terepet, amíg M. V. A. megtámadta az áldozatot.

A 16 éves M.V.A.-t 2020. október 13-án a VII. kerületi lakcímén elfogták, letartóztatását három nappal később el is rendelte a bíróság. A lakcímén tartott kutatás során a nyomozók megtalálták azt a ruhát, amit a támadás során viselt és a kamerafelvételeken is jól látszik.

A bűncselekményben résztvevő másik két fiatalt – a 17 éves Cs. Szimonettát és a 26 éves Sz. Márkot a fővárosi rendőrök 2020. október 14-én fogták el Budapest XIII. és XXII. kerületében, őket a nyomozók bűnsegédként elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?