Elindult a LED-izzók osztása!

by nora.farmosi

Az ingyenes LED-izzókkal kevesebb lehet a villanyszámlája a kerületi családoknak.

“Az ingyenes LED-izzókkal szeretnénk segíteni a kerületi családoknak, hogy kevesebb legyen a villanyszámlájuk. Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a lakosok terheit a lehetőség szerint csökkenteni tudja” – mondta Karsay Ferenc polgármester a LED-izzó-osztáson.

A LED-csere-program egyszerre energiahatékony és környezettudatos. A mostani LED-csere-program keretében kiosztott korszerű égők előnye, hogy használatuk jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában. Éves szinten akár több tízezer forintos megtakarítást is jelenthet. A LED-fényforrások előnye még az is, hogy 10 éves élettartamának köszönhetően pedig használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel – írja a budafokteteny.hu.

A polgármester Facebook-bejegyzésében elmondta:

,,Bízom benne, hogy ezzel az akcióval is nagy mértékben hozzá tudnak járulni a háztartások energiahatékony átállásához, költségmegtakarításához, szemléletformálásához.

Az igényelt LED-es izzók kiosztása nem kicsi feladat, a cél természetesen az, hogy gördülékenyen, hatékonyan jusson mindenki az energiatakarékos LED-ekhez. Ezért szeretnék köszönetet mondani a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Szociális Szolgálat munkatársainak, hogy segítenek az izzók osztásánál, ahol Szepesfalvy Anna és Németh Zoltán alpolgármesterekkel együtt adtuk át az eszközöket a lakosság számára. Köszönet illeti a CYEB Energiamegoldások Kft.-t, amely biztosította számunkra az ingyenes izzókat.”

Budafok-Tétény önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése révén igényelhettek térítésmentesen LED-fényforrásokat a kerületiek.

Olvasta már?