Először juthat be a Magyar Kupa fináléjába a Budafoki MTE

by nora.farmosi

Fennállása során másodszor játszik Magyar Kupa-elődöntőt a Budafoki MTE labdarúgócsapata. Az ellenfél a Vasas, a cél pedig a döntőbe jutás.

Legutóbb 2017. május 26-án játszottunk Magyar Kupa-elődöntőt a Promontor utcában. Verőfényes tavasz végi péntek volt, és igazából nem volt tétje a mérkőzésnek, mert sajnos az első meccset 8-0-ra elvesztettük a Ferencváros ellen, és ugye arra senki sem gondolt józan esze birtokában, hogy NB III-as csapatunk behozhatja ezt az óriási hátrányt – írja a Budafok-Tétény önkormányzati oldal.

Azt viszont joggal várta el Prukner László edzőgárdájától a rekordszámú néző, hogy kitegye a lelkét a pályára – és a fiúk ki is tették. Az eredmény 4-2 lett a vendégek javára, de Csizmadia Csaba és Kovács Dávid betalált a vendégek kapujába, így lett tisztes kétgólos vereség a mérkőzésből. Emlékezetes marad az összecsapás mindenkinek, aki látta, de főleg Kovács Dávid csapatkapitánynak, aki a lefújás után a pályán megkérte mit sem sejtő menyasszonya kezét.

Jól emlékszünk, hogy a hat évvel ezelőtti mérkőzésen még játszott a Ferencvárosban Hajnal Tamás, az együttes mostani sportigazgatója, és ha már játszott, rúgott is egy gólt. Aztán a döntőben a zöld-fehérek a Vasassal találkoztak, és 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel hódították el a serleget.

A 2016–2017-es kupamenetelésünk első emlékezetes sikere a Videoton 2-1-es legyőzése volt, amivel bejutott a BMTE a legjobb tizenhat közé.

Ezt követte a nyolc közé jutásért az Érdi VSE elleni, immár két felvonásos párharc. Érden 2-1-es vereség, a Promontor utcában 2-0-s győzelem és továbbjutás.

A negyeddöntőben folytatódott a hihetetlen menetelés, hasonló forgatókönyv szerint, Sopronban 2-1-es vereség, idehaza 2-0-s diadal és 3-2-es összesítés a mi javunkra, amivel a BMTE máris benn volt az elődöntőben. Hogy ott mi történt, az pedig már történelem. Hat év elteltével ismétli magát a sors, ismét bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe a BMTE, és ezúttal is élvonalbeli ellenfelünk lesz, az NB I sereghajtója, a Vasas, csak most egy meccsen dől el a továbbjutás kérdése. Az április 5-i találkozónak nyilván az angyalföldiek az esélyesei, legalábbis papíron, de Mátyus János vezetésével nagyszerű tavaszt produkál eddig a kiesőzónát maga mögött hagyó Budafok.

A 2016–2017-es nagy kupamenetelés szereplői közül Kovács Dávid most is csapatunk tagja, és ha ugyanúgy betalálna az elődöntőn, ahogy hat éve, akkor akár még a döntőbe jutás sem lenne elképzelhetetlen. Első ízben a klub 1912 óta íródó történelmében.

Forrás: budafokteteny.hu

Olvasta már?