Felszántották a retró táncparkettet

by lantai.oliver

A Szelmann Házban megrendezett retró buli ismét fergeteges hangulatban zajlott: az este 9-es zárórából fél 10 lett, mert a vendégek újra és újra visszatapsolták a jobbnál jobb slágereket játszó Maderspach Zoltánt.

Ahogy arról többször beszámoltunk, a Szelmann Házban havonta, általában a hónap közepén, szombatonként rendeznek retró bulikat. A mostanit –  egy másik, szintén a házban tartandó szombati esemény miatt – rendkívüli módon péntekre hirdették meg. Emiatt a szervezők kicsit aggódtak, hogy a hét utolsó munkanapján vajon lesz-e elegendő vendég, és így összejön-e a szokásos jó hangulat. A jó buli ugyanis a résztvevők számától is függ, különösen egy olyan nagy térben, mint a Szelmann Ház táncterme. Nem mindegy, hogy csak néhány tucatnyian lézengenek, vagy jóval többen ropják a táncot. Az biztos, hogy lézengésről itt szó sem volt!

Már a meghirdetett 5 órás kezdés előtt kiderült, hogy érdeklődésben nincs hiány: voltak, akik már 4-kor megérkeztek, mert már alig várták a buli kezdetét. A kezdés után nem sokkal szinte meg is telt a táncterem, sőt, a folyosón is kellett asztalokat teríteni, hogy mindenki elférjen (a másik nagytermet most egy kiállítás miatt nem lehetett használni). A szervezők elmondása szerint végül több mint százan vásároltak belépőt, így a pénteki időpont ellenére is majdnem telt házzal ment az este.

A hangulat pedig végig szenzációsan vidám, szinte karneváli volt. Többek meglátása szerint – és mi is ezt tapasztaltuk –  egyre több a fiatal vendég, aminek a törzsvendégek és a szervezők is örülnek.

A parketten egyszerre ropták a kisgyerekek és szüleik, valamint a 70, 80, 90 feletti örökifjak is.

Maderspach Zoltán most is rengeteg hazai és külföldi slágerrel készült. Ahogy elmondta, vannak olyan nóták, amiket nem lehet kihagyni, sőt, kétszer is el kell játszani, egyik ilyen Korda György örökzöldje, a Reptér. Ezt a buli elején és a végén is kéri a közönség. Itt ugyanis bárki kérheti a kedvencét, ez az a hely, ahol a (legalábbis a zenei!) kívánságok – Zoltán jóvoltából és mindenki megelégedésére – teljesülnek is.

A zenésszel együtt énekelt és már a vendégek által kialakított koreográfiával „előadott” nóták hangulata magával ragadó. Amikor a Nád a házam teteje című vagy a Neotontól a Pago Pago dalokat énekli és táncolja együtt egy emberként szinte az összes vendég, vagy az Edda Kör közepén állok kezdetű nótájára a gyerekek kört alkotva táncolnak, a felnőttek pedig tapsolva veszik őket körbe, az egyszerre felemelő, vidám és megtartó erejű közösségi élmény. Nem véletlen, hogy kialakult egy „törzsgárdatagság”, illetve, hogy az újonnan érkező vagy nemrég csatlakozott vendégek is azt mondják, hogy jönnek legközelebb is.

Ez a legközelebb pedig a Szelmann Házban május 11-én, szombat délután lesz, a szokásos 17 órai kezdéssel.

Aki pedig addig sem szeretne retró buli nélkül maradni, Maderspach Zoltán két hét múlva, azaz

április 27-én a Tóth József utca 45-ben

a szokásos jó hangulattal nosztalgia táncpartira várja az érdeklődőket.

Nézzék meg a szuper buliról készített fotógalériánkat!

Olvasta már?