Gundel-Takács Bence a ZTE-hez igazolt

by lantai.oliver

Igaznak bizonyult a hír, amiről a huszonketto.hu is írt néhány napja: a Budafok kapusa, Gundel-Takács Bence a ZTE-hez igazolt.

A ztefc.hu arról számolt be hétfő délelőtt, hogy a Budafoki MTE eddigi kapusa, Gundel-Takács Bence a következő szezontól ZTE mezben gyarapíthatja élvonalbeli mérkőzéseinek számát. A 26 éves játékos 2+1 éves szerződést kötött új klubjával.

A ZTE Football Club a következőket írta hivatalos oldalán:

GUNDEL-TAKÁCS BENCE 1998. április 6-án született, Budapesten. A labdarúgással a helyi Tabán FC csapatában kezdett el megismerkedni, majd tizenhárom évesen átkerült az MTK Budapest egyesületéhez, ahol további három évig pallérozódott.

KÉSŐBB a Puskás Akadémia korosztályos csapatait erősítette, az élvonalban elsőként pedig az Újpest FC adta meg a lehetőséget, az akkor még csak 19 éves játékosnak, hogy bizonyíthasson az első osztályban és a Magyar Kupa mérkőzésein. A 2017/18-as nemzeti kupasorozat negyeddöntőjében szerephez jutott, és abban az évben végül a serleget is sikerült elhódítani a liláknak.

FELNŐTT labdarúgó karrierje során először a 2020/21-es szezonban kapott jelentősebb játéklehetőséget az NB II. mezőnyét erősítő ETO FC Győr csapatánál. Ezután pár évvel a Budafoki MTE szárnyai alatt sikerült kiteljesednie az egyébként lábbal is rendkívül pontos hálóőrnek.

A 2022/23-AS IDÉNYBEN szerezte meg azokat a tapasztalatokat, amiket a kapusok egy teljes szezon foglalkoztatása alatt élnek át. Bence a 38 megrendezett bajnoki fordulók során 36 alkalommal védte a Budafok kapuját. Akkor a csapat és saját maga lenagyobb sikerének a Magyar Kupában való menetelés tudható be, ahol két mérkőzés kivételével, egészen a döntő lefújásáig állta sarat. A tavalyi finálé emléke természetesen a ZTE szurkolókban is élénken megmaradt.”

Búcsút int kapusunk a Budafoknak – Fotó: A tavalyi Vasas elleni kupadöntőn készült/huszonketto.hu

Bennünk is élnek a szép pillanatok emlékei. Például a Vasas elleni tavalyi Magyar Kupa-elődöntő, melynek egyik hőse az éppen a mérkőzés másnapján 25. születésnapját ünneplő Gundel-Takács Bence volt.

Sok sikert kívánunk Gundel-Takács Bencének új klubjában!

Főkép: Gundel-Takács Bence edzés közben – Fotó: huszonketto.hu

Olvasta már?