Ha van demenciával élő hozzátartozója, ott a helye ezen a találkozón!

by nora.farmosi

A Budafok-Tétényi Szociális Szolgálat a demenciával élők hozzátartozóinak tart segítő összejövetelt július 26-án, 17.30-kor a Levendula Idősek Klubjában.

Korunk egyik népbetegsége a demencia. Talán az egyik legnehezebb dolog az életünkben, amikor szerettünk, hozzátartozónk szellemi leépülését, hanyatlását látjuk. Nem értjük a folyamatot, és szinte tehetetlenül nézzük, ahogyan megváltozik a viselkedése, személyisége, ahogyan fokozatosan elveszíti a kapcsolatot a külvilággal, és velünk is –írja a budafokteteny.hu.

Más és más ütemben és módon zajlik a változás. Kezdetben a fokozódó feledékenység a szembeötlő és a szokatlan helyre tett tárgyak. Idővel a korábban rutinszerűen végzett tevékenységek végigvitele is nehézséget okoz(hat), s az ismert helyeken is eltéved(het). Már nem könnyű beszélgetni vele, megérteni őt, és számára is egyre kevésbé érthető, mi is zajlik vele és körülötte. Sajnos többen azt is megélhetik, hogy nem ismeri fel őket, vagy céltalanul elindul otthonról, és segítségre van szüksége a hazataláláshoz.

Minden nap újabb és újabb kihívásokat hozhat, ami egyre több figyelmet és erőt kíván a családtól.

Ebben vállal segítő szerepet a XXII. kerületi Szociális Szolgálat Levendula Idősek Klubjában a hozzátartozói csoporttal, ahol családias légkörben, kötöttségek és tabuk nélkül oszthatják meg a tapasztalataikat, és beszélhetik ki magukból a nehézségeiket és a problémáikat.

Lehetőség lesz a betegségről való tájékozódásra, s a mindennapokat esetleg megkönnyítő jó gyakorlatok megismerésére is, akár tapasztalatcsere folyamán.

2023. július 26-án, 17.30-kor kezdődik az összejövetel, melynek helyszíne a Levendula Idősek Klubja (1224 Budapest, XVI. utca 22.).

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a következő elérhetőségek egyikén:

Munkácsiné Németh Magdolna nappaliellátás-vezetőnél, tel.: 06-20/243-9792, vagy a levendula.idosklub@szocszolg22.hu e-mail-címen.

Olvasta már?