Hatalmas sikert ért el a budafoki Vasmacska Terasz séfje

by lantai.oliver

Maga az étterem számolt be arról, hogy séfje óriási sikert ért el a Farsang kupán.

A Vasmacska Terasz a közösségi oldalán gratulált séfjének, Balog Martinnak, aki a Farsang kupán, Tatán a hidegkonyhai magyar bajnokságon ezüstérmet szerzett.

A díjnyertes menü a következő volt:

Hideg előétel: hízott libamájpástétom sárgabarackzselével, fekete ribizlis lilahagyma-lekvárral, savanyított zöldségekkel, búzakalász-ropogóssal.

Leves: fürjesszencia erdei gombás tojás „kocsonya”, húsos gőzölt tésztabatyuval, zöldségekkel.

Köztes fogás: budafoki fogasfilé zöldbabbal, sepiával gőzölve, kapor velouté spenótos-pórés rizottóval, pankomorzsában sült rákfarokkal.

Főétel: konfitált szarvaslábszár mousselinben, langyos vargányazselével, grill zöldségekkel, érlelt kecskesajtos puliszkával, rozmaringos pecsenyelével.

Desszert: joghurtos sajttorta, vadalma mousse, fahéjfagylalt forró tejkaramellával, almakompóttal.

Fotók: Facebook

Olvasta már?