Idén Gyarmati Imre lett az év vállalkozója a kerületünkben

by talastunde

Gyarmati Imre, a TENDÁL Szolgáltató Szövetkezet Kft. ügyvezetője kapta idén az Év budafok-tétényi vállalkozója díjat. Az elismerő díj kapcsán beszélgettünk a cégvezetővel.

Mennyire lepte meg a díj?
Meglepetés volt számomra az elismerés. Nagyon örültem, hogy megválasztottak az év vállalkozójának. Köszönöm azoknak, akik javasoltak a díjra.


Mi a cégük tevékenységi köre?

Kártevőírtással és takarítással foglalkozunk. 40 éve ezt a szakmát űzöm. Akkor alapítottam a céget, mikor Magyarországon elindult a kártevőírtás. Benne voltam abban a szűk körben, akikkel a Magyar Kártevőírtók Országos Szövetségét megalapítottuk. A Péter-Pál utcában volt egy vendéglőm, ott alakult meg az egyesület, amely azóta is prosperál, jelenleg több, mint 400 tagja van. Korábban elnökségi tagja voltam, de már a korom miatt lemondtam a tagságról. A 70-es években hallottam erről a szakmáról előszőr, akkor szereztem egészségügyi gázmesteri végzettséget, így csöppentem bele ebbe a szakterületbe.


A kártevőírtás vagy a takarítás hangsúlyosabb a cég tevékenységében?

A kártevőírtás hangsúlyosabb, mivel eléggé széleskörű a tevékenységünk. A gabonagázosítástól kezdve a bogár-, szúnyog-, rovarírtásig sok mindennel foglalkozunk.


Mi a leggyakoribb kártevő?
Budapesten évek óta sok a csótány, a patkány, az egér, de talán a poloska, az ágyipoloska a legjellemzőbb. Főleg szezonális munkáink vannak. Tavasszal elkezdődik a hangyaírtás, majd a csótány elleni védekezés. Nyáron sok a darázs. Mi kimondottan cégeknek dolgozunk, velük van szerződésünk.


A XXII. kerületben laknak?
1984 óta a Péter-Pál utcában lakunk. Megalapítottam ‘84-ben a Budafoki Péter- Pál Utca és Környéke Polgári Kört, aminek az elnöke voltam sokáig, ma már csak elnökségi tagja vagyok. Nagyon aktív a polgári kör, nemrég volt Péter-Pál-napi rendezvényünk, előtte pedig családi pikniket szerveztünk a Dr. Takács Pál parkban. Jelenleg Vankó András az elnökünk, próbáljuk a környék lakóit minél több programmal megkínálni. Péter-Pál napján nagy rendezvényeket tartunk, őszi programjaink is vannak.


Mit jelent önnek Budafok?
Nagyon kötődöm a kerülethez, ahol nagyon sok barátra leltem. Évek óta a
Budafoki Református Gyülekezetnek a prezsbitere vagyok. Úgy érzem, minden ide köt, nagyon szeretem Budafok-Tétényt.


Milyen tervei vannak?

A lányom veszi át a cég irányítását, a fiam is itt dolgozik mellettem. Szeretnéma vállalkozást átadni nekik, hogy ők folytassák. Most alakulunk át Kft.-vé. Nem vagyunk nagy cég, összesen 13 fővel dolgozunk. Kerületi intézményekben, óvodákban, iskolákban is takarítunk és rovarírtunk. A COVID alatt nagyon sok fertőtlenítést végeztünk iskolákban, kórházakban, intézményekben.


Van-e hobbija?
Sokáig fociztam a református gyülekezet csapatában. Most egy baráti körrel pingpongozunk. Korábban több lábon álltam, több mindennel foglalkoztam. Volt egy kis vendéglőm a Péter-Pál utcában, mivel autóközlekedési technikusi végzettségem van, autójavítással is foglalkoztam, volt egy kis műhelyem.


Ön szerint mitől lesz sikeres egy vállalkozás?
Kitartás, megbízhatóság, tisztesség, ezek egy sikeres vállalkozásnak az alapjai. Nekem a legfontosabb a megbízhatóság, hiszen, ha megbízhatóak vagyunk, akkor ragaszkodnak hozzánk a megbízóink. Számítanak a munkánkra.

Olvasta már?