A helyi lakosság döntheti el, akar-e fizetős parkolást a nem helyieknek

by gaalt994

Budafok-Tétény lakosai döntik el, akarnak-e időlimites vagy fizetős parkolást a nem helybélieknek azért, hogy tudjanak parkolni a kerület lakosai. Karsay nem tervez fizetős parkolást az ingázó külsősöknek, de ha ezt igénylik a kerület lakói, nem zárkózik el. A helyi lakosok esetén nem jöhet szóba ilyesmi.

Új parkolási rend van készülőben Budafok-belvárosban. A tegnap általunk is közölt koncepciót Németh Zoltán alpolgármester vezetése mellett szakemberekből álló munkacsoport készítette lakossági vélemények figyelembevételével.

Tekintve, hogy Budafok-Tétény kevés bajának egyik legnagyobbika a közlekedés és a parkolás, a hír megmozgatta a helyiek fantáziáját, online fogadóóráján Karsay Ferenc polgármestert is erről kérdezte egy budafok-tétényi férfi.

„Egyre többen használják P+R parkolóként Budafok-Tétényt; lerakják itt az autót, mert viszonylag sok parkolóhely van és ezek nem fizetősek” – vázolta Karsay a probléma gyökerét. A polgármester azonban hozzátette, ezzel együtt „fizető parkolás akkor lesz a kerületben, ha a lakók szeretnék”.

A probléma azonban megoldást kíván, hiszen a lerakott autók az itt lakókon kívül az itt tevékenykedő kereskedők, szolgáltatók számára is útban vannak. „Például a Leányka utcai lakótelep lakói hazaéréskor egyáltalán nem biztos, hogy találnak parkolóhelyet. De ott vannak azok az üzlettulajdonosok is, akiknek a vendégei nem tudnak az üzlet előtt parkolni” – mondta a polgármester.

Karsay Ferenc a két lehetséges megoldást is ismertette: a fizetős parkolás mellett az időlimit bevezetése is szóba jöhetne. Ami azonban biztos, hogy Budafok-belváros lakóinak, illetve az itt működő üzletek, szolgáltatók tulajdonosainak – bármilyen konstrukció is legyen a befutó – nem kell majd fizetniük.

Olvasta már?