Ilyen is ritkán van! Pótszékek a koncerten

by dombteto

A Budatétényi Rózsakertben kezdetét vette a Rózsafesztivál sok-sok nagyszerű programot kínálva a kerületieknek. Olyan nagy érdeklődés volt a Lampart-Budafok Vegyeskar szombat délutáni koncertjén, hogy pótszékeket kellett beállítani a Hermann Ottó Intézet termében. Nézzék meg fényképes beszámolónkat!

A rózsakerti koncerten még így is maradt jó pár ember, aki állva hallgatta végig a műsort.

A program első felét főként szakrális témájú szerzeményekből állították össze, a második fele könnyedebb, XX. századi művekből állt.

Elnézve a hallgatóságot, mindenki remek feltöltődésként élte meg a gyönyörű koncertet, hiszen remek lehetőség volt a Rózsafesztivál egy délutáni kóruskoncertre, pihenésre, sétálásra a gyönyörű rózsákkal teli parkban. Padok, kavicsos sétautak várják ott a látogatókat a természet közelében. A Rózsakertben stílusosan egy csodaszép rózsamadrigált is hallhattunk a kórustól.

A kórus Kalmár Márton karnagy művészeti, szakmai vezetésével 1949-ben alakult meg a Budafoki Zománcedénygyár énekelni szerető dolgozóiból. A vegyes kórus rendszeresen fellép Budapest és az ország különböző városainak hangversenytermeiben. Fennállásának több mint fél évszázada alatt számos országban, így Németországban, Bulgáriában, Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Hollandiában, Ukrajnában és Olaszországban vettek részt kórustalálkozókon.  

Vezényelt: Kónyáné Puskás Laura

Olvasta már?