Ilyen önkormányzati támogatásokat kaphatnak a kerületi iskolások

by gaalt994

Hamarosan itt a szeptember, így érdemes átfutni, hogy ki milyen kedvezményre, támogatásra jogosult.

Budafok-Tétény önkormányzata települési támogatások nyújtásával a tanévkezdés időszakában is segíti az iskoláskorú gyermekeket nevelő rászoruló családokat – jelentették be honlapjukon. A kiskorú gyermek neveléséhez kapcsolódó célból – így különösen iskoláztatásához – igényelhető rendkívüli gyermeknevelési támogatás összege 15 000 Ft.

Amennyiben egy kerületi középiskolás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény alapján az intézményi étkeztetés térítési díjának 50%-os kedvezményére jogosult, az önkormányzat a díj további 50%-át fedezi, így ingyenessé téve étkezését. A kedvezmény akkor is jár, ha a gyermek nem kerületi középiskolában végzi tanulmányait. Abban az esetben is jár támogatás, ha a tanuló szakorvos által igazoltan szükséges diétás étkezésre szorul.

Ezen felül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek esetén a család részére évente kétszer, augusztus és november hónapban pénzbeli támogatást – alkalmanként 6 000 Ft alapösszegű támogatást, a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára alkalmanként 6 500 Ft emelt összegű támogatást – folyósít az önkormányzat.

Az iskolásoknak járó különböző támogatási formákról itt tájékozódhat bővebben.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?