Ingyenes korcsolyaoktatás a budafok-tétényi gyerekeknek

by gaalt994

A Szieszta Ponton és a Jégsátornál is elérhető a lehetőség.

A budafok-tétényi önkormányzat még novemberben jelentette be, hogy idén újra kinyit a korcsolyapálya a Budafoki Szomszédok Piaca előtt, a Szieszta Ponton. A tervek szerint február 27-ig üzemel majd, ám az időjárás függvényében ezt a határidőt még kitolhatják. Majd’ három hónapos üzemideje alatt a pálya minden nap 8-tól 20 óráig tart nyitva, a belépőjegy ára 800 forint, további 800 forintért pedig korcsolya is kölcsönözhető.

A lehetőség népszerű a kerületiek körében, ráadásul az önkormányzat döntésének értelmében a budafok-tétényiek havi egyszer teljesen ingyenesen korcsolyázhatnak a pályán. Csütörtöki online fogadóóráján Karsay Ferencet egy lakos az oktatási lehetőségekről kérdezte. Válaszában a polgármester részletesen ismertette az ezzel kapcsolatos információkat.

„Vasárnapi napokon 8 és 9 óra, valamint 9 és 10 óra között zajlik az oktatás” – mondta Karsay, aki hozzátette, hogy a Jégsátornál profi oktatók nyújtanak hasonló szolgáltatást. A Szieszta Ponton zajló oktatást a polgármester precedensértékű kezdeményezésnek tartja, azt ugyanis tizenéves jégkorongozó srácok végzik ingyenesen, a tanulni vágyó gyerekek örömére.

A Szieszta Pontos lehetőség egy erre szolgáló Facebook-csoportban, míg a Jégsátorban zajló oktatás annak honlapján érhető el.

Olvasta már?