Ismét Eb-aranyat nyert a Budafóka úszója

by lantai.oliver

Molnár Dóra, a kerületi Budafóka fiatal úszója a női 4×200-as gyorsváltó tagjaként már harmadszor nyert ebben a versenyszámban a junior Európa-bajnokságon.

A Szabó Lilla, Molnár Dóra, Jackl Vivien, Ábrahám Minna összeállítású magyar 4×200-as női gyorsúszó váltó aranyérmet nyert a vilniusi junior Európa-bajnokságon, csütörtökön.

A verseny honlapja szerint a magyar csapat 8:01.11 perc alatt teljesítette a távot, nagy csatában megelőzve az olaszokat (8:01.71). A magyar szövetség közösségi oldala szerint ezt a versenyszámot sorozatban negyedszer nyerte meg a magyar kvartett a junior Európa-bajnokságon.

Izgalom volt bőven!

Bár az ifjú Szabó Lilla hatodik helyen adta át a stafétát 200 után,

Molnár Dóri hamar „felrántotta” a csapatot a 4. helyre.

A hosszabb távokra specializálódott Jackl Vivien persze odatette magát, olyannyira, hogy az általában a harmadik helyen „rejtegetett”, szintén kevésbé 200-as specialista riválisok között a második helyre tört előre. Ekkor már csak az olaszokkal meccseltünk, s náluk hiába úszott a nevében igencsak tekintélyt parancsoló Domina, Minna fokozatosan dolgozta le a hátrányát, az utolsó százra már együtt fordult a taljánnal, 750-nél pedig már hat tizeddel járt előtte, és ezt az előnyt meg is tartotta a végéig, parádés 1:57.05-ös részidővel rendezve le minden nyitott kérdést – számolt be a versenyről a Magyar Úszó Szövetség.

Itt nézhetik meg, hogy nyilatkozott Budafok-Tétény büszkesége a győzelem után.
    

Az ötvenedik korosztályos kontinensbajnokság vasárnapig tart a litván fővárosban.

MTI, Főkép: Facebook

Olvasta már?