Ismét körzetenként lomtalanít Budafok-Tétény

by gaalt994

Március végén és április elején teszi lehetővé a lomtalanítást az FKF a XXII. kerületiek számára.

Az idei lomtalanításra március 26. és április 4. között kerül sor – tette közzé honlapján Budafok-Tétény önkormányzata az FKF bejelentésére hivatkozva. A közterület-fenntartók ezúttal is körzetekre osztották a kerületet, amelyekből koncentráltan, egy-egy nap alatt szállítják el a lomokat.

Az FKF a lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról előzetesen írásos értesítőt küld a lakosoknak, de mindenki megnézheti a lakcímére vonatkozó pontos lomkikészítési dátumot a társaság honlapján közzétett lomtalanítási térképen is.

Az FKF-nek három alapvető kérése van a lakosság felé a lomtalanítás idejére:

  • a lomot a lakóházuk előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki;
  • a társasházak lehetőség szerint jelöljenek ki egy területet, ahová a lakosság lerakhatja a lomokat;
  • zöldterületre ne pakoljanak, óvják a környezetet.

A korábbi évek szabályai idén is érvényesek, kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki, illetve tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint például a háztartási (kommunális) hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), elektromos és elektronikai hulladék, építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék, illetve természetesen tilos a veszélyes hulladék kihelyezése is.

Olvasta már?