Jönnek a Budafoki Bornapok!

by ildikarakai

Összesen 23 borászat, 5 helyszín, 3 nap. Gasztronómiai ínyencségek, kulturális és kulináris csemegék. Így búcsúztatja a nyarat szeptember 2-án, 3-án és 4-én Budafok-Tétény.

A bor- és pezsgőbarátok, a zenerajongók, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei, valamint a családi programok kedvelői ismét együtt ünnepelhetnek kisvárosunk szívében a Budafoki Bornapokon – emeli ki a 22. kerület legnagyobb fesztiválja előtt köszöntőjében Karsay Ferenc polgármester.

A háromnapos eseménysorozat fő helyszíne az Oroszlános Udvar lesz, ahol a szeptember 2-i gála a BDZ Big Band koncertjével indul. Pénteken már délután 4 órakor megnyílnak a helyszínek, és a Borudvar mellett a Borligetben is lesz zenei színpad, könnyűzenei koncertekkel. A Gyermekligetben egész napos családi és gyerekprogramok, játszóházak várják a kicsiket. Akik a kikapcsolódás csendesebb formáját kedvelik és piknikhangulatra vágynak, azt is megtalálják a Piactéren és a Szieszta ponton. Ha pedig vásárfiát is vinnének haza, kedvükre válogathatnak a kiváló kézműves termékeket felvonultató Vásársoron.

A fesztivál három napja alatt helyi és vendégpincészetek borait és pezsgőit kóstolhatjuk, sőt, be is tekinthetünk a bor- vagy a pezsgőkészítés rejtelmeibe. Megnyitja kapuit a Törley Pezsgőmanufaktúra, a Sauska Borászat, a Várszegi Pincészet, a Katona Borház, a Seybold-Garab Pince, a Lics Pincészet, a Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely és a Záborszky pince is. A tavaly felavatott kulturális színtéren, a Magdolna Udvarban kiállítások, képző- és iparművészeti programok lesznek borkóstolókkal egybekötve. Az Ipartestület székháza – ami a Pincejárat egyik újabb helyszíne – exkluzív borvacsorával készül. Szeptember 3-án a Budafoki Bornapok egyik kiemelt ünnepi eseménye lesz a borlovagrendek felvonulása, majd a Promontorium Borlovagrend borlovagjainak avatása.

A részletes programot IDE kattintva láthatja!

Olvasta már?