Karsay: Senkit nem áll szándékunkban utcára tenni

by gaalt994

Budafok-Tétény polgármestere elmondta: az önkormányzatnak a kilakoltatások elkerülése, a szociális oltalom biztosítása a célja.

“Budapest fővárosa is felébredt nyári álmából. A főpolgármester elénk, fővárosi képviselők elé terjesztett egy kilakoltatási moratóriumra vonatkozó határozatot, és azzal a lendülettel fel is szólított, hogy ehhez kerületi szinten is csatlakozzunk. Mi jó szívvel csatlakozunk, de szeretném jelezni, hogy mióta a COVID-járvány elkezdődött, mi nem lakoltatunk ki senkit” – mondta online fogadóóráján Karsay Ferenc.

“Mindenki, aki nehéz helyzetbe kerül és az együttműködés minimális szintjét teljesíti, tehát szóba áll a szociális szolgálatban dolgozó kollégáimmal, és bizonyos, vállalható fizetési feltételeknek eleget tesz, például részletfizetéssel, az a kilakoltatási eljárás bármely szakaszában meg tudja azt akasztani” – tette hozzá Budafok-Tétény polgármestere.

Karsay Ferenc elmondta, a kerületi önkormányzat senkit nem szándékozik utcára tenni. “Lakáskoncepció elfogadásával a képviselő-testület szándéka az volt, hogy olyan szabályozást alkosson, mely különböző garanciális intézkedések beépítésével hatékonyan támogatja a lakhatás megőrzését. Cél a bérlővel és a kerületi család- és gyermekjóléti intézményrendszerrel együttműködve a kilakoltatások elkerülése, a szociális oltalom biztosítása” – írta Facebook-oldalán.

Olvasta már?