Kerületi diákokat vezetett körbe a Városházán a polgármester

by gaalt994

A Baross iskola tanulói a helytörténeti versenyen nyújtott teljesítményükkel érdemelték ki a lehetőséget.

A Baross Gábor Általános Iskola helytörténeti versenyének első három helyezett csapata érkezett vendégségbe Monostoriné Szeleczky Gabriella tanárnővel múlt héten a Városházára. A diákokat Karsay Ferenc polgármester vezette körbe a Városháza épületében.

Karsay és a diákok közösen bejárták az Irattárat, a Házasságkötő termet, valamint a Dísztermet. Ezután a polgármester a Városháza történetéről, a hivatal felépítéséről mesélt nekik, és ismereteket szerezhettek az elődökről is, akik segítettek, hogy létrejöhessen ez az egyedülálló épület.

A Baross iskola tanulói ízelítőt kaphattak az önkormányzat működési rendszeréből is: Karsay Ferenc bemutatta nekik a szervezeti felépítést, az egyes szakirodák feladatköreit, illetve megismerhették az épület történetét is.

A gyerekek az önkormányzat beszámolója szerint élvezték a körbevezetést, amelynek végén megtekintették a polgármesteri kabinet irodáit is. Ezzel együtt a prímet a Házasságkötő terem vitte, a vendégsereg körében ez bizonyult a legnépszerűbb helyiségnek.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?