Kerületi vietnamiak ajándékozták meg a Napraforgó Klub tagjait

by nora.farmosi

A Magyarországi Vietnamiak Egyesülete és a XXII. kerületi vietnami lakosok bőkezű ajándékot adtak át december 15-én a Napraforgó Klubnak.

A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban tartott eseményen 400 ezer forintos támogatást kapott a Napraforgó Klub a kerületben élő vietnamiaktól. Ahogy az egyesület ügyvezető alelnöke elmondta, tagjaik mind itt élnek és dolgoznak, sokan már itt is tanultak, többen már magyar állampolgárok is, ezért második hazájukként tekintenek Magyarországra. Ezért is tartják fontosnak, hogy rendszeresen segítsenek. A megajándékozottak karácsonyi műsorral fejezték ki hálájukat.

Az eseményen részt vett Karsay Ferenc polgármester, aki háláját fejezte ki a vietnamiak nagylelkűségéért. A polgármester is hozott meglepetést, a kerület naptárát adta át a résztvevőknek az esemény végén.

A Napraforgó Klub kerületi fogyatékkal élő felnőttek nappali ellátását biztosítja. A klub elsődleges célja, hogy tagjaik magabiztosabbak és önállóbbak legyenek a mindennapi életben. Akadálymentes épületben, modern eszközökkel, nagy kerttel, hozzáértő és kedves szakemberek várják a fogyatékkal élő felnőtteket.

Olvasta már?