Kétszeres BL-győztes csapat korábbi játékosával erősített a Budafok

by gaalt994

Ritka az ilyen múlttal rendelkező játékos a magyar másodosztályban.

Nemzetközi tapasztalattal is rendelkező támadóval erősítettük meg keretünket – jelentette be hivatalos honlapján a Budafoki MTE labdarúgócsapata. Mielőtt lelőnénk a poént, még némi dobpergés: a futballista fiatal éveit a Liverpoolnál töltötte. Az angol csapatot a focikedvelőknek aligha kell bemutatni, a többieknek pedig annyit, hogy az angol csapat 2005-ben és 2019-ben is megnyerte a legrangosabb nemzetközi klubtrófeát, a Bajnokok Ligáját.

A budafoki klub új szerzeménye, Adorján Krisztián ráadásul profi szerződést is kapott a Pooltól, ahol például a válogatott jelenlegi elsőszámú kapusa, Gulácsi Péter is a csapattársa volt. Adorján végül szerényebb karriert futott be, a vörösöknél tétmeccsen nem lépett pályára, csak felkészülési találkozón szerepelt.

Később Olaszországba igazolt, ahol a Novara játékosa lett, majd rövid világjárásba kezdett – volt albán és ír csapata is. Végül visszatért Olaszországba, ahol a Virtus Entellával a harmadosztály bajnoka lett, ám tavaly nyáron végül nem hosszabbított a klubbal.

A BMTE sportigazgatója, Oláh Lóránt szerint Adorján szerződtetése újabb budafoki sztori. “Krisztián szerződtetése ismét egy ránk jellemző, úgymond budafoki sztori. Az elmúlt időszakban több olyan játékos is csatlakozott hozzánk, aki újoncként kapott bizonyítási lehetőséget vagy szüksége volt egy új esélyre. Ő az utóbbi kategóriába tartozik. Bár az elmúlt egy évben nem volt csapata, van benne tűz és motiváció, a cél pedig az, hogy visszaadjuk őt a magyar labdarúgásnak” – nyilatkozta Oláh a klub honlapjának.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?