Kezdődik a Szent Mihály-napi sváb főzőverseny

by bcsenge

A tavalyi évhez hasonlóan idén is, immár 5. alkalommal rendezik meg a XXI. Szent Mihály-napi hagyományőrző sváb főzőversenyt szeptember 24-én. A látogatók hagyományos és újragondolt német konyhát idéző ételeket kóstolhatnak.

Az ételnek nem kötelező svábnak lennie, általánosságban minden német kötődésű étellel lehet nevezni, és nem kell feltétlen hagyományosnak lennie, újrakreált, ízvilágában a hagyományos német konyhát megidéző pályaművekkel is lehet indulni.

A támogatóknak köszönhetően igény szerint az alapanyagokat, vagy legalább egy részét a helyszínen biztosítják előzetes egyeztetés alapján. Tűzifát/palackot és főzőeszközöket mindenki hozzon magával. Aki szabad tűzön főz, próbálja meg a füves területet minél kevésbé elégetni.

Nevezési díj nincs, de a pályaművek kóstolására lehetőséget kell biztosítani.

Kizárólag a helyben elkészített ételeket zsűrizik, ez alól kivétel az otthonról hozott és benevezett sütemények. Ha valamelyik csapat előfőzött, elősütött alapanyagokat használ, azt is nagyon szívesen megkóstolják, de díjat maximum a legautentikusabb dekorációkategóriában kaphat.

A program:

12:00-tól Elhelyezkedés, előkészületek, tűzgyújtás

14:00 Ünnepélyes megnyitó

14:00-16:00 Beszédek, előadások, közben térzene

16:00-18:00 Az elkészült ételek kóstolása, zsűrizése

18:00 Eredményhirdetés

18:30 Nyárzáró búcsúmise a kápolnában Udvarnoky László OSPPE plébános úr celebrálásában, az ú.n. német kereszt megkoszorúzása, ima a kitelepítettekért.

Helyszín: Szent Mihály-kápolna mögötti füves terület.

Olvasta már?