Kiállítással járó szájkarate a Budafok meccsének hajrájában

by szorenyi6104

Ismét előnyt szereztek a budafoki kosárlabdázók az NB I/B Zöld csoportjának elődöntőjben. Kilenc ponttal nyertek a Tiszaújváros ellen.

Volt mire felkészülniük a budafoki kosárlabdázóknak vasárnap óta. Az idényben először kaptak ki a Tiszaújvárostól, igaz ez idegenben történt.

Kedden este, ha nem is nyugisan, de a vártnak megfelelően alakult a játék, a második negyed elején megvolt a 10 pontos előny. Aztán elkezdtek a srácok hibázni. Nem egyet, és nem kettőt, sokat. A szünetre így csak 1 pontnyi előny maradt, hogy a harmadik negyedben kétszer is átvegye a vezetést az ellenfél. Sőt, növelhették volna azt az egy pontot, de ők is belehibáztak.

Ekkor az látszott, hogy az a csapat nyer, amelyik vagy megnyugszik, vagy erőben maga alá gyűri a másikat. Nos, ez utóbbi történt, a Tiszaújváros belefáradt a folyamatos brusztolásba, és 5 perccel a vége előtt meglógtak a mieink, újra 10 pontos előnyt kialakítva. Innentől elég szörnyű tusakodás zajlott a pályán. A Budafok őrizte a vezetést, a Tiszaújváros képtelen újítani.

Az utolsó percben aztán elszabadultak az indulatok. Az addigra 20 pont fölé jutott amerikai játékosunkat az ellenfél védője kétszer is megütötte, így egyszerre kapott két faultot. Ilyet az elmúlt 20 évben, mióta kosárlabdát nézünk, még nem láttunk. Kevin megállt, kérdően ránézett az ellenfélére, mire a Tiszaújváros izgága amerikai irányítója a pálya túlsó feléből elkezdte szóban provokálni. Ekkor elszabadultak az indulatok, ment a trash talk (mocskos beszéd), akár az NBA-ban, Damon Green is megirigyelte volna a jelenetet.

A játékvezetők fél percig hallgatták őket, majd kiosztottak egy-egy technikai hibát a provokatőrnek és a mi játékosunknak is, és mivel ez már az 5. hibájuk volt, mindketten lemehettek a pályáról.

Így ért véget, nos nem a velszi lakoma, hanem a Budafok-Tiszaújváros mérkőzés, szerencsére az áldomást a mieink ihatták meg, hiszen 73-64 állt az eredményjelző táblán. A hétvégén újra irány Tiszaújváros, jó lenne lezárni ezt a párviadalt, amely 3 győzelemig tart és most 2-1 ide.

Fotónk egy korábbi mérkőzésen készült.

Olvasta már?