Kiderült, hogy Marco Rossi marad-e a szövetségi kapitány

by lantai.oliver

Marco Rossi most tiszta vizet öntött a pohárba. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyértelműen elmondta, hogy marad-e a válogatott élén.

“Talán itt az ideje, hogy tisztázzuk a dolgokat! Azok, akik azt mondják – vagy írják –, hogy kudarcot vallottunk ezen az Európa-bajnokságon, nyilvánvalóan nem objektívek, és sajnos azt kell mondanom, rosszhiszeműek!” – mondta el gondolatait közösségi oldalán Rossi.

Így szólt a magyar himnusz a Stuttgart Arénában a Magyarország-Skócia Eb-mérkőzés előtt 2024.06.23-án.

“Az a tény, hogy az elmúlt években a csodával határos eredményeket értünk el, és gyakran meggyőző teljesítményt nyújtottunk (még ha néha szerencse is kellett ehhez), nem szabad, hogy eltorzítsa a valóságot!

Sajnos még Magyarországon is van egy kis százaléka az embereknek, igaz nagyon kicsi, akik előbukkannak, amikor azt hiszik, hogy léket kapott a hajó!

Igaz, nem tettünk semmi rendkívülit, de nem hiszem, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene emiatt a válogatott miatt!

Soha nem mondtam a sajtónak, hogy távozom (csak azt, hogy pihennem kell és tisztáznom a gondolataimat).

Nagyra értékeltem volna, ha valaki, ahogy én is tettem a múltban (néha a szerencséről is beszélve), elmondta volna, hogy Kevin 100. percben szerzett gólját kivéve, minden kétesélyes helyzet kedvezőtlenül alakult számunkra ezen az Európa-bajnokságon (az első barátságos mérkőzést is beleértve). De ez a helyzet!

Köszönöm a fiúknak az erőfeszítésüket (ami ezúttal sajnos nem volt elég), és amit a jövőben növelni és fejleszteni kell. Köszönöm a technikai és szakmai stáb tagjainak, akik csodálatos munkát végeztek. Köszönöm az MLSZ támogatását!

Több ezer szurkoló énekli a Nélküledet a Stuttgart Arénában a Magyarország-Németország Eb-meccs előtt 2024.06.19.

Különösen köszönöm minden szurkolónak, aki szurkolt nekünk akár Németországban vagy bárhol a világon! Szívem szerint mindegyiküket megölelném egyesével!

Hozzáteszek még egy utolsó dolgot: soha nem futottam el a kihívások elől, még a legnehezebbek elől sem!

Most sem fogom feladni, mert ami nem öl meg, az erősebbé tesz! És nekünk, mindannyiunknak együtt, erősebbnek kell lennünk mindennél és mindenkinél!”

Főkép: Marco Rossi/Facebook

Olvasta már?