Kiserdőt terveznek Budafok-Téténybe

by gaalt994

700 fát kap a 10 millió Fa Alapítvány, amely a XXII. kerületben tervezi elültetni ezeket. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza adja őket az alapítványnak, a fáknak nagyjából a felét egy helyen fogják elhelyezni.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza 700 darab fát ajánlott fel a 10 Millió Fa Alapítványnak, amely Budapest XXII. kerületében ülteti majd el az egyedeket. Az alapítvány, amellyel az önkormányzat már korábban is sikeresen működött együtt, a tervezési és szervezési munkákban is segít majd a kerületnek

„Két évvel ezelőtt sajnos elkövettük azt a hibát, hogy a területünk tereprendezésekor nem kommunikáltuk annak részleteit megfelelően a helyi lakosokkal. 2019-ben több beteg, a védett egyedeket veszélyeztető, illetve invazív fát el kellett távolítani a telkünkről, és bár ezeket a fákat pótolni fogjuk, nem tudatosult bennünk, hogy a fák kivágása bánatot okozhat a közelben lakóknak. Nagyon sajnáljuk, hogy ezzel csalódást okoztunk a helyieknek, és mindent megteszünk azért, hogy helyrehozzuk ezt a hibát és kárpótoljuk Budafok-Tétény lakóit.” – mondta a felajánlás kapcsán az önkormányzat honlapjának Nagy Krisztina, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szóvivője.

A jelenlegi tervek szerint a 700 darab fának mintegy feléből, 3-400 egyedből egy kiserdőt szeretnének létrehozni, míg a fennmaradó példányok közterületekre illetve intézményekhez kerülnek majd. A fafajták megválasztásában előírások alapján szakemberek döntenek majd, erről egyelőre annyit lehet tudni, hogy lehetőség szerint magyar fajtákat szeretnének.

Olvasta már?