Kisgyermekes nőt molesztált egy férfi a szomszéd kerületben

by nora.farmosi

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy szeméremsértően viselkedő huszonéves férfit, akit felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a férfi 2024. május 25-én délelőtt a XI. kerületben követni kezdett egy számára ismeretlen, két kisgyermekével hazafelé tartó nőt, akivel beszélgetést próbált kezdeményezni. A sértett erre nem reagált, illetve igyekezett megszakítani a kommunikációt, a férfi azonban egészen a lakóházának liftjéig követte a sértettet, ahol végül a lábával a liftajtó záródását megakadályozta. Ezután a vádlott a sértett akarata ellenére emberi méltóságot sértő módon hozzáért az anyukához. A nő a férfit kilökte a liftből, aki ezután távozott.

A vádlott másnap, szintén a XI. kerületben, egy másik nőt is követni kezdett az utcán, majd amikor a sértett hazaért, az akarata ellenére, emberi méltóságát sértve fogdosta és átölelte. A nő végül kiszabadult az ölelésből és egy járókelő rászólt a támadóra, aki ezután elmenekült.

A fővárosi rendőrök az elkövetőt azonosították, és a második támadás napján őrizetbe vették.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit kétrendbeli, az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt gyorsított eljárásban az őrizetbe vétel ideje alatt bíróság elé állította. A Budai Központi Kerületi Bíróság vád szerint bűnösnek mondta ki a férfit és őt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

Olvasta már?