Komoly jubileumot ünnepelt egy kerületi bölcsőde

by gaalt994

Budafok-Tétény legrégebben működő intézménye 50 éves lett.

Ötvenedik születésnapját ünnepelte a Vöröskereszt utcai Mocorgó Tagbölcsőde. A rendezvény házigazdája Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella, a Budafok-Tétény Egyesített Bölcsőde intézményvezetője volt, aki az esemény elején köszöntötte a résztvevőket: Karsay Ferenc polgármestert, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármestert, régi és jelenlegi dolgozókat, meghívott vendégeket.

A kerület polgármestere köszönetet mondott az elmúlt 50 év dolgozóinak, majd elmondta, hogy számára a legfontosabb a gyermekeink, unokáink biztonságának megteremtése. Ünnepi beszédében kitért arra is, hogy az elmúlt három év válságos időszaka mindenkit nehezen érint, azonban az intézmény jelene és jövője biztosított; mind kormányzati, mind önkormányzati szinten arra törekednek, hogy az itt dolgozó kollégák, a gyermekeiket a bölcsődére bízó családok és maguk a gyermekek is biztonságban lehessenek – írja a budafokteteny.hu.

Az eseményre az intézmény gondozói rövid műsorral is készültek, egy verset szavaltak el arról, hogy milyen is az élet náluk, a bölcsődében. A Mocorgó Tagbölcsőde egyébként a kerület legkisebb és legidősebb bölcsődéje is egyben; 1972-ben 40 férőhellyel nyitotta meg kapuit, ma 54 gyermeket tudnak ellátni.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?