Címlap Nagyvilág Koronavírus: újraszabályozták a V4-ekre vonatkozó beutazási könnyítéseket

Koronavírus: újraszabályozták a V4-ekre vonatkozó beutazási könnyítéseket

by gaalt994

A visegrádi országokra vonatkozó beutazási könnyítő feltételek újraszabályozásáról döntött a kormány – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

    Kiss Róbert alezredes közölte: visegrádi országokra vonatkozó beutazási feltételek hatálya szeptember 30-án lejárt, és az operatív törzs indokoltnak látta a rendelkezések újraszabályozását. Azoknak a magyar állampolgároknak és családtagjaiknak, akik Csehországból, Lengyelországból vagy Szlovákiából lépnek be Magyarországra, és a jogszabály hatályba lépése előtt szállást foglaltak a V4-országok valamelyikében, elegendő egy negatív eredményű PCR-teszt, hogy töröljék járványügyi megfigyelési kötelezettségüket – emelte ki.

Ehhez hasonlóan a cseh, lengyel és szlovák állampolgárok is kedvezőbb feltételek mellett utazhatnak Magyarországra november elsejéig, ha van egy negatív PCR-tesztjük és a jogszabály hatályba lépése előtt legalább egy októberi napra foglaltak magyarországi szállást. A kormányrendelet kedden lép hatályba. 

A hétvégén ellenőrizték azokat, akik személyforgalomban átutazási szándékkal léptek be az ország területére, az áthaladásra vonatkozó szabályok megszegőivel szemben 121 rendőri intézkedés történt. A határforgalomról szólva Kiss Róbert elmondta: jó ütemben zajlik a forgalom a határátkelőknél, de a teherforgalomban a belépőoldalon Röszkénél és Tompánál 3 órás, Csanádpalotánál pedig 2 órás várakozással kell számolni, személyforgalomban a belépőoldalon Beregsuránynál kell 2 órát várakozni.

(Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu)

-MTI-

Olvasta már?