Közel a megállapodás a lomtalanításról

by gaalt994

Budafok-Tétény Önkormányzata és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hosszas egyeztetések után megállapodhat a 2020-as és 2021-es kerületi lomtalanítási lehetőségekről. Jövőre kerületünk az elsők között lehet a fővárosban, ahol az FKF elvégzi a munkát, idén pedig háztartásonként több mint 1 tonna lomot fogadhatnak be a cég kijelölt hulladékudvarán!

Szeptember elején Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere korábbi személyes egyeztetést követően levélben kereste meg az FKF Zrt.-t a pandémia miatt elmaradt tavaszi lomtalanítás pótlásának ügyében. A dr. Kiss Tibor hulladékgazdálkodási főigazgatóval történő egyeztetés eredményeként a XXII. kerület az elsők között lehet a jövő tavaszi fővárosi lomtalanítás során, idénre háromszorosára megnövelhetik a háztartásonként leadható lom mennyiségét.

A kerület vezetése szerette volna, ha sikerül idén pótolni a tavasszal elmaradt teljes körű akciót, azonban az FKF jelezte, hogy ennek lebonyolítására az esős és havas időjárás beálltáig nem lesz idő minden városrészben. Ezen kívül felmerült még a gyűjtőpontos megoldás, amelynek keretében a lakosság néhány megjelölt ponton helyezhette volna el a használaton kívüli tárgyait. Ezt végül az önkormányzat és a közterület-fenntartók kollégáinak közös terepszemléje után elvetették. Budapesten időhiány miatt XXI., XII., XXII., XVI., XV. kerületekben vagy elmarad a lomtalanítás, vagy csak gyűjtőpontos megoldás lesz.

Dr. Kiss Tibor hulladékgazdálkodási főigazgató válaszlevelének értelmében Budafok-Tétény a 2021-es tavaszi akció keretében az első kerületek között lehet, ahol az FKF elvégzi a lomtalanítást. Ezen felül az idei évben elmaradt akcióra tekintettel a közterület-fenntartók háromszorosára emelik a júliusban bevezetett kompenzációs csomagban foglalt háztartásonkénti leadható hulladékmennyiséget – így 400 kg helyett 1200 kg lomot adhatnak le a lakók a cég kijelölt hulladékudvarán. 

 Kerületünk esetében ezt a Nagytétényi út 355. szám alatt lehet majd megtenni személyi igazolvány, lakcímkártya, és az utóbbin szereplő ingatlanra vonatkozó szemétszállítási díj befizetését igazoló dokumentum mellett. 

Olvasta már?