Legendás dalok csendültek fel a Klauzál Ház színpadán

by nora.farmosi

A közönség táncolt és énekelt a vasárnap esti koncerten.

A Most élsz! című produkcióban kultikus magyar slágerek teremtettek nosztalgikus hangulatot és varázsolták el a nagyérdeműt. Cserháti Zsuzsa, a magyar könnyűzene történetének egyik legnagyobb alakja, Máté Péter énekes, zeneszerző és Szécsi Pál énekes, előadóművész, dalszerző mai napig ismert és szeretett számait énekelte el Sándor Éva, Kocsis Tibor és Weisz Viktor a Weisz együttes kíséretében. Felcsendült többek között a Hamu és gyémánt, a Zene nélkül mit érek én és a Carolina.

A koncerten telt ház volt, mindössze három szék maradt üresen, aminek az előadás folyamán jelentősége lett. Weisz Tibor azzal nyitotta meg az estét, hogy lehet majd táncolni, de énekelni kötelező. A dalai mellett lazán, fanyar humorral konferálta fel a számokat, amivel gyorsan vidám hangulatot teremtett. Sándor Éva Cserháti Zsuzsa számokat énekelt, ami láthatóan lenyűgözte a közönséget. A harmadik a sorban Kocsis Tibor volt, aki különleges hangjával szintén nagy tetszést aratott.

Az előadók a hallgatóságot is bevonták a koncertbe, hiszen volt, amikor csak a közönség énekelt. Kocsis Tibor Weisz Viktorral le is jött a színpadról, és az utóbbi felkért táncolni egy hölgyet az első sorból. A koncert vége felé a három üresen maradt székbe ültek le a művészek, és a nézők legnagyobb meglepetésére onnan énekeltek tovább.

A humorral, énekkel, tánccal, sok slágerrel és jó zenével tarkított előadás hatalmas sikert aratott, a közönség minden szám végén vastapssal jutalmazta az előadókat. Az ígért meglepetés Korda György Reptér című száma volt, amelyben Weisz Tibor alakította a veterán énekest, Sándor Éva pedig a párját, Klárikát. Viszont a fülbemászó számok mellett is a nézők eszébe juthatott, hogy éppen a koncert címadó dalát, a Most élsz című Máté Péter számot felejtették ki a repertoárból.

A koncert után az előadókkal lehetett fotózkodni és beszélgetni a folyosón. Az énekesek azt ígérték, hogy ha a nagyérdemű is úgy akarja, akkor szeptemberben visszatérnek a Klauzál Ház színpadára. Tehát, ha minden igaz, ősszel megismétlődik a fergeteges retró koncert.

Fotók: Huszonketto.hu

Olvasta már?